Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΕπιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε την απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group

H ANEK ωφελείται, καθώς «διασώζεται» από έναν ισχυρό όμιλο και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.

Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τη διάσωση δια απορρόφησης της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης από την Attica Group.

Σύμφωνα με το σκεπτικό «η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά. Η ανωτέρω απόφαση καταχωρήθηκε στο βιβλίο των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που τηρείται στην Υπηρεσία μας την 3η Αυγούστου 2023 και έλαβε τον αριθμό 827/2023».

Δεν αλλάζει κάτι στον χάρτη της ελληνικής ακτοπλοΐας, αφού υπάρχει εδώ και χρόνια συνεργασία των δύο εταιρειών στην Κρήτη και στην Αδριατική. H ANEK ωφελείται, καθώς «διασώζεται» από έναν ισχυρό όμιλο και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.

Ο Όμιλος Attica δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τον Αργοσαρωνικό, το Βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες, στην Αδριατική και στη γραμμή Ισπανία-Μαρόκο.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι πιστωτής και παράλληλα μέτοχος της ΑΝΕΚ (28,1298%) αλλά και της «Αττικα Συμμετοχών» μέσω του Fund Strix έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει και τα δάνεια της Alpha Bank προς την ΑΝΕΚ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας