Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΌμιλος ΟΤΕ: Δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Όμιλος ΟΤΕ: Δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες

O Όμιλος ΟΤΕ ξεκινά τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, σε συνεργασία με τον φορέα Humanity Greece.

Αμεσα ανταποκρίθηκε ο Όμιλος ΟΤΕ στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, από την πρώτη στιγμή και υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, μεγάλος αριθμός συνεργείων και τεχνικών του Ομίλου εργάζονται εντατικά για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση του μεγάλου εύρους ζημιών στα δίκτυα σταθερής και κινητής. Παράλληλα, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι δίπλα στους πληγέντες, προσφέροντας δωρεάν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά και υλική στήριξη.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις υποδομές τηλεπικοινωνιακών, προχωρούν  με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ στις πληγείσες περιοχές. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης πολυπλοκότητας για τους ανθρώπους του Ομίλου, λόγω του είδους και του εύρους των καταστροφών, καθώς έχουν σημειωθεί ζημιές σε 23 κεντρικά Καλώδια Οπτικών Ινών (ΚΟΙ) του δικτύου κορμού που διεκπεραιώνουν την κίνηση μεταξύ των κεντρικών κόμβων του δικτύου του ΟΤΕ (π.χ. ΚΟΙ Αθήνα-Λάρισα-Θεσσαλονίκη και ΚΟΙ Σκόπελος-Σκιάθος-Βόλος), αλλά και εκτεταμένες και συνεχείς διακοπές ρεύματος. Σημειώνεται, επίσης, ότι σε πολλές περιοχές δεν είναι ακόμη εφικτή η πρόσβαση των συνεργείων και των τεχνικών του Ομίλου.

Από την πρώτη στιγμή, η κινητοποίηση του συνόλου του μηχανισμού του ΟΤΕ ήταν άμεση. Υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες πραγματοποιήθηκαν:
– Εκατοντάδες αναδρομολογήσεις της κίνησης σε εναλλακτικούς οπτικούς δρόμους.
– ‘Αμεση μεταφορά τεχνικών από όμορες περιοχές και εμπλουτισμός των κεντρικών μονάδων με επιπλέον προσωπικό.
– Επισκευή ΚΟΙ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποστράγγισης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Ήδη έχουν επισκευαστεί 8 κεντρικά καλώδια οπτικών ινών, ενώ σε εξέλιξη είναι η αποκατάσταση σε άλλα 8.
– Τοποθέτηση σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς φορητών γεννητριών σε Πήλιο, Φαρκαδώνα και στην περιοχή του Μουζακίου.
– Αποστολή κινητού Σταθμού Βάσης στην περιοχή του Παλαμά.
– Πλήρωση πετρελαίου σε κρίσιμο Σταθμό Βάσης, με χρήση ελικοπτέρου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
– Συνεχής ανεφοδιασμός εξοπλισμού σε 24ωρη βάση.
«Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των ανθρώπων του Ομίλου, αυτή τη στιγμή, η συντριπτική πλειονότητα του νομού Θεσσαλίας καλύπτεται από υπηρεσίες Κινητής, με προβλήματα κάλυψης να υπάρχουν ακόμη σε πολύ μικρές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Η πλειονότητα των σταθερών συνδέσεων που είχαν υποστεί ζημιά έχει αποκατασταθεί. Προβλήματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στις προαναφερθείσες περιοχές, τα οποία αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά με την επισκευή των ΚΟΙ» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ομίλου .

Κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας των πελατών

Υπενθυμίζεται πως για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας των συνδρομητών της στις πληγείσες περιοχές, η COSMOTE προσέφερε δωρεάν:
– 1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής.
– 15GB σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής.

Επιπλέον για  να διευκολύνει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί, ο Όμιλος έχει αναστείλει κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή μέχρι τις 8/10/23 για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές.
Στις δράσεις του Ομίλου είναι και η διάθεση δωρεάν συσκευών κινητής τηλεφωνίας, powerbanks και καλώδιων φόρτισης  στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ της Καρδίτσας, ενώ μέρος αυτών διανεμήθηκε και στο γήπεδο της Καρδίτσας, όπου στεγάζονται πλημμυροπαθείς. Για την πόλη του Βόλου, το σύστημα ύδρευσης της οποίας έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει 2 βυτία με νερό γενικής χρήσης (52 τόνοι νερού), ενώ άμεσα θα διατεθούν και περίπου 25 τόνοι εμφιαλωμένο νερό για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Τέλος, με τη συνδρομή των ανθρώπων του από όλη την Ελλάδα, ο Όμιλος ΟΤΕ ξεκινά τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, σε συνεργασία με τον φορέα Humanity Greece.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας