Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςAvenir LNG: Αναθέτει τη διαχείριση τριών πλοίων τροφοδοσίας LNG στην Wilhelmsen...

Avenir LNG: Αναθέτει τη διαχείριση τριών πλοίων τροφοδοσίας LNG στην Wilhelmsen Ship Management

Τα πλοία που ανατέθηκαν είναι τα Avenir Achievement, Avenir Ascension και Avenir Aspiration

Η εταιρεία Avenir LNG Limited (Avenir), παγκόσμιος προμηθευτής ενέργειας για μικρής κλίμακας LNG και ιδιοκτήτρια πλοίων μεταφοράς αερίου, με έδρα το Λονδίνο, προχώρησε στην ανάθεση της διαχείρισης τριών πλοίων LNG Bunker στην Wilhelmsen Ship Management (Wilhelmsen). Τα πλοία που ανατέθηκαν είναι τα Avenir Achievement, Avenir Ascension και Avenir Aspiration.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με τον νέο μας πελάτη, την Avenir,  και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη διαχείριση των υπερσύγχρονων LNG bunkers, που παίζουν κομβικό ρόλο στην αδιάκοπη προσπάθεια του κλάδου για την ενεργειακή μετάβαση. Ανυπομονούμε για τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία, αλλά και την σημαντική αξία που θα προσδώσει και στις δυο πλευρές,» δήλωσε ο κ. Carl Schou, CEO και Πρόεδρος της Wilhelmsen Ship Management.

Η Avenir αποτελεί μια νέα προσθήκη στο διευρυμένο πελατολόγιο της Wilhelmsen. Τα συγκεκριμένα πλοία διαχειρίζονταν μέχρι πρότινος η Hoegh LNG, ένας από τους τρεις blue-chip μετόχους της Avenir LNG, μαζί με τις Stolt Nielsen Ltd και Golar LNG.

«Η Hoegh LNG συνέβαλλε τρομερά στην επιτυχία της Avenir LNG από την ίδρυση της εταιρείας το 2018, χτίζοντας γερές βάσεις για το μέλλον. Επικροτούμε την σκληρή δουλειά της και η εταιρεία θα παραμείνει ένας σημαντικός κρίκος της αναπτυξιακής μας πορείας, ως ένας από τους κύριους μετόχους. Η ανάθεση στην Wilhelmsen, μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης πλοίων παγκόσμιας εμβέλειας, αντιπροσωπεύει ένα νέο ορόσημο στην πορεία μας και είμαστε απόλυτα σίγουροι για την προστιθέμενη αξία που θα φέρει στην εταιρεία μας,» σχολίασε ο Peter Mackey  CEO της Avenir LNG. 

Με ένα νέο στρατηγικό όραμα και μια στιβαρή βάση ενεργητικού, προσθέτει ότι η Avenir είναι πολύ καλά τοποθετημένη για να ανταπεξέλθει σε μια αγορά που συχνά μπορεί να είναι ασταθής και ρευστή.  

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος στόλο 5 δεξαμενόπλοιων σε λειτουργία. Το τελευταίο πλοίο που εντάχθηκε στο στόλο της ήταν το Avenir Achievement, χωρητικότητας 20.000 κυβικών μέτρων, τον περασμένο Μάιο. Διαθέτει επίσης έναν τερματικό σταθμό LNG μικρής κλίμακας στη Σαρδηνία, και περιουσιακά στοιχεία/ενεργές συνεργασίες σε Κίνα, Μαλαισία, Μεσόγειο, Βαλτική Θάλασσα και Καραϊβική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας