Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΟι εθελοντές της Nexi Ελλάδος απομάκρυναν 96 κιλά απορριμμάτων από την παραλία...

Οι εθελοντές της Nexi Ελλάδος απομάκρυναν 96 κιλά απορριμμάτων από την παραλία της Βάρκιζας

Η εταιρεία γιόρτασε έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea

Η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. Συνολικά 35 εθελοντές της εταιρείας στον καθαρισμό της παραλίας της Βάρκιζας επιβεβαίωσαν ότι η αγάπη για το περιβάλλον, όταν συνδυάζεται με το πάθος και τον ενθουσιασμό, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η Nexi επέλεξε με τη δράση της να συμβάλλει στην προστασία της θαλάσσιας ζωής καθώς η αφαίρεση μικροαντικειμένων αποτελεί σημαντική προληπτική ενέργεια για την αποτροπή της εισαγωγής τους στη θαλάσσια τροφική αλυσίδα και ως εκ τούτου την κατανάλωσή τους από τον άνθρωπο.

Οι συμμετέχοντες απομάκρυναν συνολικά 96 κιλά απορριμμάτων από την παραλία, από τα οποία 5 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα υλικά. Η αφθονία πλαστικών απορριμμάτων είναι φαινόμενο που παρατηρείται σε παραλίες της Μεσογείου με μεγάλη επισκεψιμότητα και δεν προκαλεί έκπληξη πως σχεδόν το 87% των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν ήταν πλαστικά. 

Σημειώνεται ότι, δεν είναι ευρέως γνωστό πως τα αποτσίγαρα, τα οποία και αποτέλεσαν το πρώτο πολυπληθέστερο απόρριμμα, ανήκουν στην κατηγορία των πλαστικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της iSea, μόνο ένα φίλτρο τσιγάρου μπορεί να απελευθερώσει περισσότερες από 15.000 μικροπλαστικές ίνες. Τα μικροπλαστικά αποτελούν σημαντική αιτία ρύπανσης των ωκεανών, δεδομένου πως παραμένουν στο νερό για χιλιάδες χρόνια. 

Η έναρξη της εθελοντικής δράσης σηματοδοτήθηκε με ενημέρωση των εθελοντών από την iSea για τις επιπτώσεις της ρύπανσης των υδάτινων οικοσυστημάτων τόσο στα θαλάσσια είδη, όσο και στην ανθρώπινη υγεία. 

Η εκπρόσωπος της iSea, κα Κατερίνα Κατσαούνη, παρουσίασε τον αντίκτυπο της απόρριψης πλαστικών στο περιβάλλον και επισήμανε την ανάγκη για σωστή διακομιδή και ανακύκλωση υλικών.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της περιβαλλοντικής εβδομάδας που διοργάνωσε ο Όμιλος Nexi. Οι ομάδες που ανήκουν στο ESG community, σε χώρες όπου ο Όμιλος έχει παρουσία, σχεδίασαν μία σειρά δράσεων που περιελάμβαναν, μεταξύ των άλλων, τη συλλογή απορριμμάτων από διάφορα σημεία και παράκτιους καθαρισμούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας