Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΑσφαλιστικές εταιρείες: Ταχύτατη καταγραφή ζημιών και πληρωμής αποζημιώσεων στους δικαιούχους πληγέντες των...

Ασφαλιστικές εταιρείες: Ταχύτατη καταγραφή ζημιών και πληρωμής αποζημιώσεων στους δικαιούχους πληγέντες των πλημμυρών

Ανταποκρινόμαστε με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους ασφαλισμένους μας διαθέτοντας φερεγγυότητα και ισχυρή κεφαλαιοποίηση.

 

Αμεση είναι η ανταπόκριση της ασφαλιστικής αγοράς στους ασφαλισμένους- πληγέντες των πλημμυρών, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Με ταχύτητα προχωράει η καταγραφή ζημιών και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους ασφαλισμένους.

 

H σκέψη όλων μας στην ασφαλιστική αγορά είναι στα θύματα, στις οικογένειές τους και στους πληγέντες όλων των περιοχών της Ελλάδας που έχουν χτυπηθεί από τις πρωτοφανείς καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel αλλά και οι πυρκαγιές που προηγήθηκαν.

 

Από την πρώτη στιγμή, όπως σε κάθε καταστροφικό συμβάν, οι ασφαλιστικές εταιρίες – μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) έθεσαν σε προτεραιότητα την ανακούφιση των πληγέντων και ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις στα ασφαλισμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

Ανταποκρινόμαστε με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους ασφαλισμένους μας διαθέτοντας φερεγγυότητα και ισχυρή κεφαλαιοποίηση. Οι ελληνικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις διαθέτουν σχεδόν διπλάσια κεφάλαια από τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία με δείκτη φερεγγυότητας από τους υψηλότερους στη Ευρώπη (184,6% σύμφωνα με την Έκθεση της ΤτΕ).

 

Η ΕΑΕΕ προχωράει, όπως σε κάθε περίπτωση φυσικής καταστροφής, σε αναλυτική καταγραφή που περιλαμβάνει το πλήθος των ζημιών, προβλεπόμενα ποσά αποζημιώσεων και τα ασφαλισμένα κεφάλαια ανά κατηγορία και ανά γεωγραφική κατανομή. Τα επίσημα στοιχεία θα δημοσιευθούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

 

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ανέφερε σχετικά: «Ως ασφαλιστική αγορά βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους ασφαλισμένους μας εκπληρώνοντας την αποστολή μας. Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Οι συνθήκες σε διεθνές επίπεδο επιβάλλουν συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η ασφαλιστική αγορά είναι στη διάθεση της Πολιτείας με τεχνογνωσία και ολοκληρωμένες προτάσεις ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και τον σχεδιασμό για τη διαχείριση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, οι οποίες απειλούν με όλο και μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα τη χώρα μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας