Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΚοινωνία της Πληροφορίας: Στο πλευρό πολιτών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Κοινωνία της Πληροφορίας: Στο πλευρό πολιτών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση

H ΚτΠ διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη ψηφιακών δράσεων ενίσχυσης πολιτών και επιχειρήσεων.

Η συμβολή της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην αντιμετώπιση (και) της ενεργειακής κρίσης με τις κοινωνικές δράσεις ενίσχυσης πολιτών και επιχειρήσεων που υλοποίησε έγκυρα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά υπήρξε καθοριστική, με πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα το Fuel Pass και το Power Pass.

H ΚτΠ, η οποία αποτελεί τον κεντρικό κόμβο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων που ενδυναμώνουν την ψηφιακή σχέση του πολίτη με την Δημόσια Διοίκηση, διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη ψηφιακών δράσεων ενίσχυσης πολιτών και επιχειρήσεων.

Το Πρόγραμμα «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης λόγω αύξησης ενεργειακού κόστους» σύμφωνα με το άρθρο 81 του ν. 4916/2022 αφορούσε στην παροχή οικονομικής διευκόλυνσης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό προς το σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022 (Fuel Pass I).

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του ν. 4950/2022 παρέχεται οικονομική διευκόλυνση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό σε κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, με σκοπό τη συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022 (Fuel Pass II).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του σημαντικού έργου, την πλατφόρμα του οποίου υλοποίησε η Κοινωνία της Πληροφορίας, ανήλθε στο ύψος των 296.265.639,55 ευρώ.

Το Πρόγραμμα «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών» αφορούσε στην παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30η Ιουνίου 2022.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ. Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ύψος των 293.356.087,19 ευρώ και η Κοινωνία της Πληροφορίας ανταπεξήλθε ξανά με μεγάλη επιτυχία, πιστώνοντας στους δικαιούχους το ποσό που τους αναλογούσε χωρίς να παρουσιαστεί καμία καθυστέρηση!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας