Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςΟ Όμιλος Καράτζη εξαγόρασε την BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH

Ο Όμιλος Καράτζη εξαγόρασε την BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH

Σε μια ακόμη στρατηγική επένδυση προχώρησε ο Όμιλος Καράτζη με την εξαγορά (30/8) του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH με έδρα το Henfenfeld της Γερμανίας, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του στις διεθνείς αγορές προϊόντων συσκευασίας.

Η νέα επένδυση έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της γερμανικής εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή πολυστρωματικών φιλμ ενσίρωσης τελευταίας τεχνολογίας, στην οποία είχε προβεί ο ελληνικός όμιλος ήδη από το 2020.

Η BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH είναι ηγέτιδα δύναμη στη βιομηχανία προϊόντων συσκευασίας με εμπειρία 30 ετών και Κύκλο Εργασιών που το 2022 θα υπερβεί τα 20.000.000 ευρώ.

Η ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας μέσω της εγκατάστασης νέας υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής extruder αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τον Όμιλο Καράτζη.

Τον ρόλο του νέου γενικού διευθυντή αναλαμβάνει ο Νίκος Παλάσκας, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία στη βιομηχανία προϊόντων συσκευασίας, έχοντας στο παρελθόν εκπληρώσει με επιτυχία τα καθήκοντά του σε διευθυντικές θέσεις σε σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Ακολουθώντας το αποτελεσματικό έργο του προκατόχου του, κυρίου Juergen Kloecking, έχει βασικό στόχο τη στήριξη της αναπτυξιακής πολιτικής του ομίλου στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Καράτζη, Αντώνης Καράτζης, δήλωσε για τη νέα επένδυση: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% της εταιρείας BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH από τον Όμιλο Καράτζη.

Η νέα επενδυτική κίνηση ευθυγραμμίζεται με τον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου για περαιτέρω ενίσχυση της βιομηχανικής και εμπορικής παρουσία μας στη διεθνή αγορά συσκευασίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας