Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςChatbot για την υβριδική εκπαιδευτική διαδικασία

Chatbot για την υβριδική εκπαιδευτική διαδικασία

Παρόλο που τα μέτρα κατά της πανδημίας είναι πια παρελθόν, η διαδικτυακή εκπαίδευση έχει προλάβει να μεταμορφώσει το εκπαιδευτικό τοπίο, γνωρίζοντας την τεχνολογία αιχμής και εισάγοντας νέες διαδικασίες σε όλους τους συμμετέχοντες στη σχολική διαδικασία.

Για να βοηθήσουν τον εκπαιδευτικό τομέα σε αυτή τη διαρκή του εξέλιξη και να τον ωθήσουν να υιοθετήσει τις ψηφιακές καινοτομίες, συνδυάζοντας τις βέλτιστες πρακτικές τόσο της διαδικτυακής όσο και της offline εκπαίδευσης με αποτελεσματικό, ασφαλή τρόπο και εύκολη πρόσβαση, το Viber και το Alfavita δημιούργησαν ένα chatbot που στοχεύει στη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ δασκάλων, μαθητών και γονέων, μέσω συνομιλιών μέσα στην εφαρμογή.

Η αποτελεσματική επικοινωνία στο ψηφιακό περιβάλλον είναι μια σύνθετη πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που έχουν και τον κύριο ρόλο στη διευκόλυνση της διαδικασίας αυτής:

Σχεδιάζουν τη μαθησιακή διαδικασία, δημιουργώντας ψηφιακό περιεχόμενο και χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους διδασκαλίας για τη διαχείριση της διαδραστικής επικοινωνίας με τους μαθητές και τους γονείς, την αύξηση των κινήτρων των μαθητών και την επίτευξη των επιθυμητών μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Το chatbot και το δωρεάν υλικό που το συνοδεύει δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους δασκάλους και τους γονείς, αλλά και τους μαθητές, να αποκτήσουν την πιο γόνιμη εμπειρία υβριδικής μάθησης. Δείχνει πώς να αναζητήσετε εναλλακτικές μεθόδους παροχής κινήτρων για μάθηση, να θέτετε στόχους για τους μαθητές, να δίνετε γόνιμα σχόλια, σαφείς οδηγίες και καλά δομημένο υλικό για τις συνήθεις δραστηριότητές τους μέσα στην τάξη.

Το chatbot στοχεύει επίσης να βοηθήσει τους γονείς στον τρόπο υποστήριξης των παιδιών τους με εργασίες για το σπίτι, καθώς και δομημένη επικοινωνία με δασκάλους και άλλους γονείς.

Στο chatbot, θα βρείτε διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο, τεστ και χρήσιμες συμβουλές που μπορεί κανείς να κατεβάσει ή να τα μετατρέψει σε στιγμιότυπα οθόνης. Εκτός από την παροχή εκπαιδευτικού υλικού, το chatbot θα ενημερώνει επίσης τους δασκάλους για χρήσιμα νέα και άλλες πληροφορίες από το Alfavita.

«Το Viber έχει γίνει ένα από τα βασικά εργαλεία επικοινωνίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε να βοηθήσουμε χιλιάδες δασκάλους, μαθητές και γονείς να αποκτήσουν μια ομαλή εμπειρία και να υιοθετήσουν επιτυχώς μικτούς τύπους μάθησης για να φτάσουν στο μέγιστη παραγωγικότητα της διαδικασίας αυτής.

Αυτό το μάθημα είναι ένα από τα πολλά βήματα που κάνει το Viber για να υποστηρίξει την κοινότητα», δήλωσε ο Atanas Raykov, Senior Director Growth, Top Markets της Rakuten Viber.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Επιστροφή στο Σχολείο», το Viber λανσάρει επίσης έναν αποκλειστικό φακό με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους (και γιατί όχι και τους ενήλικες) να δοκιμάσουν τις ορθογραφικές τους γνώσεις μέσω επαυξημένης πραγματικότητας. Ο φακός είναι διαθέσιμος εδώ. Επιπλέον, για να βελτιώσετε τη συνομιλία σας, το Viber προσφέρει δύο συλλογές αυτοκόλλητων με σχολική θεματική για μαθητές και γονείς.

Η εύρυθμη επικοινωνία είναι θέμα ζωτικής σημασίας σε όλες τις επιχειρηματικές κοινότητες. Μια συνεργασία με σεβασμό και εμπιστοσύνη μεταξύ γονέων, δασκάλων και μαθητών στα σχολεία είναι απαραίτητη για την ευημερία ολόκληρου του εκπαιδευτικού οικοσυστήματος.

Οι εφαρμογές συνομιλίας είναι εδώ για να παρέχουν ένα επιπλέον συμπληρωματικό επίπεδο επικοινωνίας και να εμπνέουν τους συμμαθητές να επιτύχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο σχολείο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας