Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςOptima Bank: Όσα είδαμε στην τελετή υποδοχής της στο Χρηματιστήριο

Optima Bank: Όσα είδαμε στην τελετή υποδοχής της στο Χρηματιστήριο

Σε θριαμβευτικό κλίμα η πρώτη είσοδος τράπεζας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο μετά από 17 χρόνια.

Σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η διαπραγμάτευση των μετοχών της Optima Bank στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τιμή εκκίνησης τα 7,20 ευρώ και συνολικό αριθμό μετοχών 73,69 εκατ. μετοχές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή τράπεζας στο Χρηματιστήριο τα τελευταία 17 χρόνια, και την πιο επιτυχημένη IPO (Αρχική δημόσια προσφορά) εδώ και περίπου 15 χρόνια. Κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αντλήθηκαν 150,9 εκατ. ευρώ, ενώ η ζήτηση για τις προς διάθεση μετοχές υπερκαλύφθηκε κατά 5,1 φορές.

Στην ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Πρόεδρος της Optima bank Γεώργιος Τανισκίδης χτύπησε το παραδοσιακό “καμπανάκι” για την έναρξη της συνεδρίασης, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννου Κοντόπουλου και της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλικής Λαζαράκου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.

Διαβάστε περισσότερα στο emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης είναι δημοσιογράφος με εμπειρία δύο δεκαετιών σε ενημερωτικά sites, εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος ροής ειδήσεων, προϊστάμενος ρεπορτάζ και αρχισυντάκτης.