Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για το 1ο βραβείο εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ για την ψηφιακή Υγεία

«Σήμερα δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τα βραβεία που απένειμε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

0

Το 1ο βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία του WITSA για το έτος 2023 στη Μαλαισία, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 αντιπρόσωποι από 80 χώρες, απέσπασε το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «Φώφη Γεννηματά» ως εφαρμογή της ψηφιακής Υγείας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την διάκριση της ομάδας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, από την Σύνοδο της Γρανάδας όπου βρίσκεται, έστειλε ένα συγχαρητήριο μήνυμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, τόσο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όσο και σε όλα τα στελέχη των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας που εργάζονται γι’ αυτά τα προγράμματα.

Το βραβείο που απέσπασε η Ελλάδα

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας ανακοινώνουν τη βράβευση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA.

Η ΗΔΙΚΑ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διακρίθηκε με το 1ο βραβείο «Global Innovation & Tech Excellence» στην κατηγορία των καινοτόμων λύσεων ηλεκτρονικής Υγείας. Το βραβείο συνιστά έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας του πληροφοριακού συστήματος που ανέπτυξε η ΗΔΙΚΑ για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 είχε απονεμηθεί στην ΗΔΙΚΑ το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες Λύσεις για την Υγεία» (Innovative Health Solutions) για τον Δημόσιο Τομέα για την εφαρμογή MyHealth.

Το ΣΕΠΕ γιορτάζει 8 παγκόσμιες διακρίσεις

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ανακοίνωσε την βράβευση 8 ελληνικών υποψηφιοτήτων, φτάνοντας συνολικά στα 38 βραβεία μέχρι τώρα στη διοργάνωση της WITSA Global ICT Excellence Awards.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «Οι φετινές διακρίσεις των PROSVASIS, μέλος του SOFTONE Group, Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), [i2.d] technologies, SPACE HELLAS, EPSILON NET GROUP και ΗΔΙΚΑ ΑΕ, αποδεικνύουν ακόμη μια φορά τη δυναμική παρουσία του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας, που διαπρέπει συνεχώς με τις Ελληνικές υποψηφιότητες που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ τα τελευταία 17 χρόνια στην παγκόσμια διοργάνωση».

Award Winner στην κατηγορία Emerging Digital Solutions Award (Private Sector/NGO) αναδείχθηκε η υποψηφιότητα της εταιρείας PROSVASIS, μέλος του SOFTONE Group, για το «Prosvasis GO Web Application».

 

Το Prosvasis GO είναι μία σύγχρονη cloud web συνδρομητική πλατφόρμα, που καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες λειτουργίας πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών. Με ισχυρή λειτουργικότητα και μεγάλη ευκολία χρήσης, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες της να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους, να περιορίσουν το κόστος τους και να διαχειριστούν καλύτερα τις σχέσεις τους με πελάτες, παρέχοντας τους αναβαθμισμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης. Παράλληλα, διασφαλίζει την εναρμόνιση με τις ιδιαίτερες υποχρεώσεις, που προκύπτουν από την τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων της ΑΑΔΕ. Ενώ, μέσα σε τρία χρόνια έχει ξεπεράσει τις 45.000 συνδρομές – εκ των οποίων 12.000 αφορούν σε επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας.

Στην κατηγορία Digital Transformation of the year, Public Sector διακρίθηκε ως Award Winner η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ).

 

Η ΓΓΠΣΔΔ (νυν Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδίασε, ανέπτυξε και έχει την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ), το οποίο αποτελεί κεντρικό κόμβο (ενιαίο περιβάλλον-υποδομή) για τη διασύνδεση όλων  των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων του Δημοσίου, προκειμένου να αντλούνται άμεσα τα απαιτούμενα επιχειρησιακά δεδομένα για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις  και την διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών.

Στην κατηγορία Digital Transformation of the Year, Private Sector/NGO, η [i2.d] technologies διακρίθηκε ως Merit Winner για την υπηρεσία petranna™.db service.

 

Το petranna™.db, η μοναδική υπηρεσία διάθεσης βάσεων δεδομένων στο Cloud με ενσωμάτωση του μοντέλου SaaS σε αυτές, κεφαλαιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της multi-tenancy αρχιτεκτονικής, εξασφαλίζοντας οικονομίες κλίμακας αναφορικά με χρηματοοικονομικούς πόρους, ανθρώπινο δυναμικό και με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του κόστους.  Με το πρωτοποριακό petranna™.db, η [i2.d] technologies έρχεται να δώσει πολύτιμα πλεονεκτήματα, διευκολύνοντας τη μετάβαση και τη λειτουργία των βάσεων δεδομένων στο Cloud σε μια έτοιμη, πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία. H [i2.d] technologies είναι μια Β2Β deep-tech νεοφυής ελληνική start-up η οποία παρέχει για πρώτη φορά στα τεχνολογικά δεδομένα πρωτοποριακές λύσεις στο Cloud σε ένα game-changer πακέτο υπηρεσιών μέσω της υπηρεσίας petranna™.db, με σκοπό να διευκολύνει τη μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή.

 

Ως Award Winner στην κατηγορία Innovative eHealth Solutions Award, Public Sector διακρίθηκε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) με την υποψηφιότητα Ηλεκτρονική Εφαρμογή για διαγνωστικές εξετάσεις & εξέταση κατά της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Η ιδέα για την ανάπτυξη ενός συστήματος Προληπτικής Ιατρικής ήρθε ως συνέχεια των ηλεκτρονικών εφαρμογών Υγείας που αναπτύχθηκαν στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια.  Είναι ένα καινοτόμο σύστημα και εξαιρετικά ωφέλιμο, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου δεν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν, με τις ακόλουθες δύο βασικές λειτουργίες: Ενημερώνει τον δικαιούχο Πολίτη ότι έχει συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκ νέου διενέργεια του περιοδικού του ελέγχου. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ενημερώνει γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών ότι έχει ολοκληρωθεί το απαιτούμενο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη μαστογραφία τους και καταγράφει και παρακολουθεί τη διαδρομή του πολίτη στο σύστημα υγείας ανάλογα με τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων.

Ως Merit Winner βραβεύτηκε η Space Hellasστην κατηγορία Sustainable Growth/Circular Economy AwardPrivate Sector/NGO για το έργο Εγκατάσταση Μετεωρολογικών Σταθμών & Ανάπτυξη Υποδομής Διαδικτυακής Πύλης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που αφορά στην αναβάθμιση του Δικτύου Μετεωρολογικών Σταθμών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά εκατό τριών συστημάτων πέντε διαφορετικών τύπων, την αναβάθμιση του κεντρικού μηχανογραφικού και τηλεπικοινωνιακού συστήματος, καθώς και την υποδομή υλικού και λογισμικού για την παραγωγή και διανομή μέσω Διαδικτύου (Portal) δεδομένων από επιφανειακούς σταθμούς, μετεωρολογικών προβλέψεων, κλιματικών προϊόντων κ.λπ. σε κάθε ενδιαφερόμενο για την κάλυψη των αναγκών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στόχος του έργου είναι η παροχή ολοκληρωμένων, μετεωρολογικών πληροφοριών σε κρίσιμους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς τομείς, σε δημόσιους φορείς, σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και στον απλό πολίτη, με φιλικό τρόπο μέσω του διαδικτύου ή άλλων σύγχρονων πηγών πληροφόρησης.

Award Winner στην κατηγορία Best Tech Place to Work Award, Private Sector/NGO για το έργο Transforming the Workplace into a Tech Haven, διακρίθηκε η EPSILON NET GROUP.

 

Ως καταλύτης στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Ελληνικών Επιχειρήσεων, ο Όμιλος Epsilon Net επενδύει συνεχώς σε τεχνολογίες αιχμής, προσφέροντας μια σειρά από ολιστικές λύσεις που καλύπτουν τις πιο απαιτητικές ανάγκες. Με motto «Our People have the Super Power», ο Όμιλος δείχνει την προσήλωσή του στις εργασιακές αξίες που αντανακλώνται στο χαμόγελο, τη θέληση και την υπερηφάνεια των 1200+ εργαζομένων, δημιουργώντας μια ενωμένη ομάδα με κοινά όνειρα. Αποδεικνύει πως οι τεχνολογικές καινοτομίες  μπορούν να μεταμορφώσουν την καθημερινή εργασιακή εμπειρία, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ανάπτυξης, στο οποίο η ανθρώπινη προσπάθεια αξιοποιεί στο έπακρο τη δύναμη της τεχνολογίας. H διάκριση αυτή αντικατοπτρίζει για ακόμα μία φορά τον υψηλό βαθμό επιχειρησιακής καινοτομίας που χαρακτηρίζει τον Όμιλο Epsilon Net και αναδεικνύει την ανθρωποκεντρική του φιλοσοφία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις