Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΟικονομίαΚ. Σκρέκας: Αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για τη δημιουργία...

Κ. Σκρέκας: Αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας

Πρόκειται για την αξιοποίηση του ακινήτου στη Λ. Πειραιώς 62, το οποίο θα αποτελέσει ένα φυσικό χώρο, όπου μεγάλες επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, startups και startup incubator/accelerators, θα φιλοξενούνται και θα συνεργάζονται.

Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προσφορών στον δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ανάθεσης σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα.

Την απόφαση έλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μετά από αίτημα που υπέβαλε στις αρχές Ιουλίου ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την αξιοποίηση του ακινήτου στη Λ. Πειραιώς 62, στο πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ και αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των υποδομών για την δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας (Πολιτεία Καινοτομίας) το οποίο θα αποτελέσει ένα φυσικό χώρο, όπου μεγάλες επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) και startup incubator/accelerators, θα φιλοξενούνται και θα συνεργάζονται, ενισχύοντας την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Η ημερομηνία υποβολής προσφορών για το project, αντί για τα μέσα Μαΐου (17/05), είχε μεταφερθεί στις 17 Ιουλίου 2023 και μεταφέρθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας