Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝ. Δένδιας: Τι συζήτησε με τον αρμένιο ομόλογό του

Ν. Δένδιας: Τι συζήτησε με τον αρμένιο ομόλογό του

Με τον αρμένιο ομόλογό του Αραράτ Μιρζογιάν συναντήθηκε στο Ερεβάν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία εντός τριμερών σχημάτων, οι εξελίξεις στον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ν. Δένδιας.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1574717092309323776?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου είχε πραγματοποιηθεί η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.

Μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αρμένιο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχει και ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Σούρεν Παπικιάν.

Η επίσκεψη στην Αρμενία θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας προς τον έλληνα ομόλογό του.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αρμενία σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών. Η πρώτη επίσκεψη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Ερεβάν, είχε πραγματοποιηθεί στις 16.10.2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας