Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΕΦ.ΣΥΝ σε Τσίπρα: Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, οφείλεις να μιλήσεις

ΕΦ.ΣΥΝ σε Τσίπρα: Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, οφείλεις να μιλήσεις

Η σιωπή στην πολιτική είναι θέση. Όπως και η ομιλία. Μόνο που η σιωπή ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος. Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία.

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο καλεί να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ στέλνει η Εφημερίδα των Συντακτών με κείμενο στο σημερινό της πρωτοσέλιδο λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής.

Απευθυνόμενη προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΦΣΥΝ αναφέρει ότι «οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμίσει ό,τι έχτισε» με το επιχείρημα ότι η σιωπή που έχει κρατήσει μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρα «ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος» και, όπως προστίθεται στο άρθρο «αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία».

Το κείμενο της ΕΦ.ΣΥΝ για τον Αλέξη Τσίπρα

«Η σιωπή στην πολιτική είναι θέση. Όπως και η ομιλία. Μόνο που η σιωπή ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος. Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία. Η διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του είναι βέβαιο ότι τον αφορά, τον προβληματίζει και σίγουρα τον πλήττει ιστορικά και πολιτικά. Αυτός θεωρείται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο φυσικός αρχηγός του. Ασφαλώς έχει θέση και άποψη, τις οποίες δεν μπορεί να αφήνει έκθετες σε ερμηνείες. Οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμιστεί ό,τι έχτισε».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας