Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠ. Τσακλόγλου: Ζητά συγγνώμη από τους δικηγόρους, τους οποίους προέτρεψε να γίνουν...

Π. Τσακλόγλου: Ζητά συγγνώμη από τους δικηγόρους, τους οποίους προέτρεψε να γίνουν ντελιβεράδες

Στ. Κασσελάκης: «Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας "να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες". Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

Συγγνώμη από τους δικηγόρους, τους οποίους, όπως λέει, δεν ήθελε «να προσβάλει», ζητά, με ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, κάνοντας λόγο για «λανθασμένη έκφραση».

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» έγραψε ο υφυπουργός.

Της απολογίας του κ. Τσακλόγλου είχε προηγηθεί μια τοποθέτησή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, όπου σχολίασε το πώς το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως τους δικηγόρους.

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Κακούσης, του είπε: «Έχω φίλο δικηγόρο που δουλεύει σε δικηγόρικο γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400 ευρώ», ο Παναγιώτης Τσακλόγλου απάντησε: «Γιατί δεν πάει ο φίλος σας ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».

Και συνέχισε: «Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ, θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα».

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου είπε ακόμη ότι θα πρέπει ν’ «αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι αυτή που προσδιορίζει τον μισθό, είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Με βάση αυτό που μου λέτε, πάει να πει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες».

Τα όσα είπε ο κ. Τσακλόγλου προκάλεσαν σχόλια στα social media, από τα οποία δεν έλειψε και μια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο Twitter. Έγραψε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας “να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”. Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας