Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των «11» πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των «11» πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, που την απαρτίζουν οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία.

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, που την απαρτίζουν οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης πήρε τον λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία δήλωσε ότι «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπεια μας, για τις ζωές μας. Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει την πολιτική συγκρότηση μα πάνω από όλα το ήθος που μας κάνει περήφανους».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατά την τοποθέτησή του είπε: «ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν… δημιουργούμε μια νέα δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει».

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε: «Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση. Έχουμε επίγνωση τι κάναμε σωστά και τι λάθος»

Τελευταίος ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος τόνισε: «Μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη. Όλο αυτό που μας συμβαίνει τις τελευταίες μέρες μας έχει συγκινήσει. Μας γεμίζει χαρά, αλλά και με μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε.

Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια. Περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική. Για την καταπολέμηση ανισοτήτων. Για την ιθαγένεια στα παιδιά των εταναστών. Για την συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε. Στεκόμαστε και αυτοκριτικά σε αυτά που ανεχτήκαμε και υποτιμήσαμε ή δεν καταφέραμε να πετύχουμε. Η μεγάλη πρόκληση είναι να φτιαχτεί ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Έχουμε πει ότι δεν ανακοινώνουμε ένα νέο κόμμα αλλά ένα νέο εγχείρημα»

Και πρόσθεσε: «Αυτή συνάντηση είναι το πρόπλασμα γι’ αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε. Μια αριστερά του 21ου αιώνα», ενώ κάλεσε στο βήμα τους 10 βουλευτές, αποκαλύπτοντας το όνομα «Νέα Αριστερά».

Τέλος, σημειώνεται ότι η εν λόγω κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από τους: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας