Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΥπ. Εσωτερικών: Λίστα με τους 600 φoρείς για τους οποίους θα επιλεγούν...

Υπ. Εσωτερικών: Λίστα με τους 600 φoρείς για τους οποίους θα επιλεγούν διοικήσεις με τον νέο νόμο

Οι φορείς κατηγοριοποιούνται σε τρεις ομάδες, ανάλογα με το εύρος και το είδος των αρμοδιοτήτων τους ενώ η διαδικασία επιλογής Διοικήσεων είναι διαφορετική ανά κατηγορία, ανάλογα με το εύρος και το είδος αρμοδιοτήτων των φορέων.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε ο κατάλογος των 600 φορέων του Δημοσίου στους οποίους θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος του υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή διοικήσεων.

Η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου εκδόθηκε, μάλιστα, έναν μήνα νωρίτερα από τη θεσμικά προβλεπόμενη προθεσμία, καθώς η έκδοσή της προβλέπεται εντός διμήνου από την ψήφιση του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον νόμο 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους».

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται πάνω από 600 θέσεις Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθυνόντων και Εντεταλμένων Συμβούλων σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται άμεσα να εκδοθούν οι δύο πρώτες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μία για τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων και μία για τους Διοικητές και Υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά πρόκειται να εκδοθεί, πιο γρήγορα και ευέλικτα από κάθε άλλη φορά, μία ενιαία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όλα τα νοσοκομεία, επιταχύνοντας το σύνολο της διαδικασίας, και όχι μία πρόσκληση για κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα.

Όπως διευκρινίζεται οι φορείς κατηγοριοποιούνται σε τρεις ομάδες, ανάλογα με το εύρος και το είδος των αρμοδιοτήτων τους ενώ η διαδικασία επιλογής Διοικήσεων είναι διαφορετική ανά κατηγορία, ανάλογα με το εύρος και το είδος αρμοδιοτήτων των φορέων.

  • • Στην ομάδα Α εντάσσονται Νομικά πρόσωπα των οποίων οι αρμοδιότητες εκτείνονται σε όλη την επικράτεια, μαζί με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.
  • • Στην ομάδα Β εντάσσονται τα Νομικά πρόσωπα με αρμοδιότητες ειδικού ή τοπικού χαρακτήρα, όπως δημόσιες βιβλιοθήκες ή αθλητικά κέντρα.
  • • Στην ομάδα Γ εντάσσονται τα νοσοκομεία της χώρας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας