Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤραγωδία στο Αιγαίο: Η Ελλάδα διεθνοποιεί την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την...

Τραγωδία στο Αιγαίο: Η Ελλάδα διεθνοποιεί την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία

Η νέα διπλή τραγωδία στο Αιγαίο με θύματα δεκάδες αθώους μετανάστες καταδεικνύει στον μέγιστο βαθμό την αδίστακτη τακτική που ακολουθεί το καθεστώς Ερντογάν προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. 

Για ακόμη μια φορά με την πλήρη ανοχή και στις περισσότερες περιπτώσεις με την βοήθεια κρατικών υπηρεσιών, Τούρκοι δουλέμποροι εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την δυστυχία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, τους «στοιβάζουν» σε σαπιοκάραβα και τους «ρίχνουν» στα νερά του Αιγαίου με 7 και 8 μποφόρ, γεγονός που έχει ολέθρια αποτελέσματα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία δείχνουν Τούρκους Λιμενικούς να χτυπούν μετανάστες και να τους αναγκάζουν να μπουν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Επίσης, το διπλό έγκλημα που διέπραξε το καθεστώς Ερντογάν σε Μυτιλήνη και Κύθηρα, καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης για βίαιες επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά, ένα αφήγημα εξάλλου που δεν είχε βρει ανταπόκριση από το σύνολο των κρατών – μελών της Ε.Ε., αλλά και από τις ΗΠΑ. 

Οι ελληνικές αρχές, Στρατός, Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα, ρίχθηκαν για ώρες στη μάχη της διάσωσης των ανθρώπων που βρέθηκαν στην θάλασσα ή πάνω σε βράχια και με κίνδυνο της ζωής τους προσπάθησαν να σώσουν όσους περισσότερους μετανάστες μπορούσαν. 

Διπλωματικές πηγές μιλώντας στο GOV NEWS, τόνισαν με έμφαση ότι η Ελλάδα θα διεθνοποιήσει το όλο ζήτημα και θα ενημερώσει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και γενικά την διεθνή κοινή γνώμη, για την τακτική που ακολουθεί το καθεστώς Ερντογάν αναφορικά με το μεταναστευτικό. 

Η προσπάθεια της Ελλάδας ξεκίνησε από χθες κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται στην Πράγα, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του με λεπτομέρειες για την νέα τραγωδία στο Αιγαίο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας θα αναφερθεί εκτενώς τόσο στην επιθετικότητα του καθεστώτος Ερντογάν όσο και στην προσπάθεια του να χρησιμοποιήσει το μεταναστευτικό ως μέτρο «πίεσης» προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ομολόγων του θα παρουσιάσει και αποδείξεις για τις επιθετικές και άκρως επικίνδυνες κινήσεις της Άγκυρας. 

Την ίδια ώρα το Λιμενικό Σώμα, το Πολεμικό Ναυτικό και οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή ή προβοκάτσια από το καθεστώς της Τουρκίας. 

Να σημειωθεί, ότι το κλίμα για τον Ταγίπ Ερντογάν είναι ιδιαίτερα αρνητικό στο Σύνοδο της Πράγας, καθώς η πλειονότητα των ηγετών που συμμετέχουν δεν βλέπουν με καλό μάτι τις κινήσεις της Άγκυρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και την προσπάθεια να προωθήσει και πάλι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην  Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.