Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΈρχονται 16.500 προσλήψεις στο Δημόσιο: Ποιους τομείς θα αφορούν

Έρχονται 16.500 προσλήψεις στο Δημόσιο: Ποιους τομείς θα αφορούν

Έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, όπως αποκάλυψε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Οι προσλήψεις αφορούν όλους τους τομείς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των υπουργείων. Μάλιστα, θα δοθεί προτεραιότητα στην Υγεία, όπου θα γίνουν αρχικά 6.500 μόνιμοι διορισμοί.

Όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, θα δοθεί έμφαση στον τομέα της κλιματική κρίσης και της προστασίας των δασών – προσλήψεις σε αντίστοιχες ειδικότητες– και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που απαιτούν ανθρώπινο δυναμικό.

Πού θα γίνουν οι προσλήψεις

Οι προσλήψεις αφορούν το πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού που ανακοινώνεται κάθε Σεπτέμβριο, ωστόσο φέτος καθυστέρησαν λόγω της πραγματοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων, 6.500 υπάλληλοι, αφορούν τον τομέα της Υγείας και πρόκειται κυρίως για γιατρούς και νοσηλευτές.

Στην ενίσχυση του κρατικού τομέα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης αφορούν οι προσλήψεις 990 ατόμων (μηχανικοί, δασοκομάντος, χειριστές ελικοπτέρων κ.ά.). Στο ίδιο πλαίσιο αλλά και για την ενίσχυση του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπεται η πρόσληψη 1.881 εργαζομένων σε δήμους, 328 στις περιφέρειες σε όλη τη χώρα και 75 υπαλλήλων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Επιπλέον, προβλέπεται μεταξύ άλλων η πρόσληψη:

• 1.758 υπαλλήλων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

• 1.260 στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

• 1.160 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (συμπεριλαμβανομένων 75 υπαλλήλων ως προσωπικό για τις φυλακές).

• 500 στην ΑΑΔΕ.

• 396 στο υπουργείο Μεταφορών.

• 281 στο υπουργείο Εργασίας.

• 215 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικογένειας, εκ των οποίων οι 175 στα Κέντρα Πρόνοιας.

• 200 στο υπουργείο Ναυτιλίας.

• 381 στο υπουργείο Οικονομίας.

• 120 στο υπουργείο Πολιτισμού.

• 113 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Στο μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα, έρχεται συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, όπως πρόσθεσε η υπουργός Εσωτερικών.

Δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Επίσης διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο.

Η Ν. Κεραμέως παρουσίασε αναλυτικά την διαδικασία, τον φάκελο και τα ψηφοδέλτια και διαβεβαίωσε ότι η ψήφος του κάθε πολίτη δια αλληλογραφίας θα είναι απολύτως διασφαλισμένη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας