Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΆλλαξε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για κρίσεις...

Άλλαξε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική

Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Στον απόηχο των αλλαγών που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με τον κ. Χρυσοχοΐδη να έχει μπροστά του πολλαπλά μέτωπα προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα μέτωπα αυτά. Στην πρώτη γραμμή  βρίσκεται η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, θα γίνει ενημέρωση για τις αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Η παράδοση – παραλαβή ΓΕΕΘΑ στη Σχολή Ευελπίδων

Στη Σχολή Ευελπίδων, εδώ από όπου ξεκίνησαν και οι δύο, oυσιαστικά έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μετά από 43 χρόνια παραδίδει την σκυτάλη στον στρατηγό Δημήτριο Xoύπη, έναν αξιωματικό ο οποίος έχει διακριθεί σε πολλές θέσεις που βρέθηκε σε τόσο σε επιτελικές όσο και σε επιχειρησιακές.
Ο στρατηγός Φλώρος έκανε μια μικρή αναδρομή της τετραετούς θητείας στο τιμόνι των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μίλησε για την απειλή η οποία ξεκίνησε το 2020 με την ελληνοτουρκική κρίση να κτυπά κόκκινο.
Μίλησε για τον Έβρο, μίλησε για το Ουρούτς Ρέις, μίλησε για ό,τι αντιμετωπίστηκε στο Αιγαίο από την ελληνική πλευρά και πως κατάφεραν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν ακόμη και νέα πράγματα, αιφνιδιάζοντας είτε συμμάχους είτε εχθρούς, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η αποστολή εξετελέσθη και αυτή είναι ότι ούτε ένας κόκκος σκόνης, ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης δεν κινδύνευσε σε καμία περίπτωση.

Από την άλλη πλευρά, ο στρατηγός Χούπης, εκείνο το οποίο σημείωσε, είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να μετεξελιχθούν ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε σύγχρονη υβριδική απειλή και τοποθέτησε τις ένοπλες δυνάμεις στον άξονα τόσο του διαστήματος όσο της τεχνολογίας αλλά και της έρευνας, η οποία είναι απαραίτητο συστατικό για να προχωρήσει αυτή η μετεξέλιξη.

Κ. Φλώρος: «Αποστολή εξετελέσθη. Ούτε μία πιθανή σπιθαμή γης λιγότερη, ούτε ένας κόκκος άμμου χαμένος. Βεβαίως ευχαριστώ θερμά τον κύριο Πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για την εμπιστοσύνη και την τιμή με την οποία με περιέβαλλαν.
Ξαφνιάσαμε εταίρους και συμμάχους, αλλά κυρίως αντιπάλους, κάνοντας πολλές φορές πολλά πράγματα για πρώτη φορά.
Δεν ήταν μόνο το 2020 δύσκολο και τα επόμενα χρόνια, μέχρι και πριν από μερικούς μήνες η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη.
Οι προκλήσεις πολλές και υψηλής έντασης».

Δ. Χούπης: «Οι αναδυόμενες νέες απειλές με υβριδικά, μη συμβατικά και μη παραδοσιακά χαρακτηριστικά, ενίοτε κάτω από το κατώφλι του πολέμου, επιβάλλουν την αδήριτη ανάγκη και την αξιωματική επιταγή, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας να μετασχηματιστούν και να προσαρμοστούν επιχειρησιακά και οργανωτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας σε μια περιοχή όπου η γεωγραφία παράγει ιστορία, δεν είναι ανεκτή ούτε μία διολίσθηση σε οτιδήποτε αφορά στην εθνική μας κυριαρχία, αλλά στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας