Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑλ. Μαρκογιαννάκης: Δεσμεύτηκε η υφυπουργός ότι θα δοθεί άμεσα λύση για το...

Αλ. Μαρκογιαννάκης: Δεσμεύτηκε η υφυπουργός ότι θα δοθεί άμεσα λύση για το Πειραματικό Λύκειο Χανιών

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή είχε ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για το θέμα του Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή είχε ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για το θέμα του Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Μετά από τη συνάντηση ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά τη συζήτηση που είχα με την αρμόδια Υφυπουργό κ. Μακρή και ακολούθως επικοινωνίες με τους αρμοδίους στο Υπουργείο Παιδείας, αντιλαμβάνομαι ότι το Υπουργείο εξετάζει από την αρχή όλες τις διαθέσιμες λύσεις.

Όπως μου τόνισαν, συνυπολογίζονται τόσο η ανάγκη λειτουργίας του Πειραματικού Λυκείου, όσο και η ανάγκη να μη διαταραχθεί η λειτουργία των υφιστάμενων σχολικών μονάδων. Από την πλευρά μου υπογράμμισα ότι στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά η λύση θα πρέπει να λαμβάνει οπωσδήποτε υπ’ όψιν τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας. Ως προς αυτό η Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι η λύση θα δοθεί άμεσα τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον στη συζήτησή μας επισήμανα ότι το χειρότερο σενάριο θα είναι τον Σεπτέμβριο στα Χανιά να μη λειτουργεί Πειραματικό Λύκειο. Θα πρόκειται για οπισθοδρόμηση, θα φέρει τα Χανιά χρόνια πίσω τη στιγμή που ο θεσμός των Πειραματικών στην υπόλοιπη Κρήτη προχωράει. Αυτό το σενάριο πρέπει να αποκλειστεί από όλους μας, δεν μπορεί να επιτρέψουμε να γίνει πραγματικότητα. Και αυτή η ιστορία θα πρέπει όλους στα Χανιά να μας κάνει να στρέψουμε την προσοχή μας στο φλέγον ζήτημα της σχολικής στέγης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας