Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜάνος Κόνσολας: «Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καλύμνου μέσα από την πρόσληψη των 800...

Μάνος Κόνσολας: «Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καλύμνου μέσα από την πρόσληψη των 800 διασωστών που προγραμματίζεται για το 2024»

Ο Μάνος Κόνσολας σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση με αποδέκτη το Υπουργείο Υγείας τόνισε ότι στην στην τελευταία προκήρυξη του 2023 δεν υπήρξε καμία προκήρυξη θέσης διασώστη για την ενίσχυση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο

«Με δεδομένο ότι στην τελευταία προκήρυξη του 2023 δεν υπήρξε καμία προκήρυξη θέσης διασώστη για την ενίσχυση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ο σχετικός προγραμματισμός για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καλύμνου μέσα από την πρόσληψη 800 διασωστών που σχεδιάζεται για το 2024», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση με αποδέκτη το Υπουργείο Υγείας.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Καλύμνου σε προσωπικό είναι ιδιαίτερα έντονο, αφού έχει να ενισχυθεί με διασώστες από το 2014, ενώ στην τελευταία προκήρυξη του 2023 δεν υπήρξε καμία προκήρυξη θέσης διασώστη για την ενίσχυση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο.

Παράλληλα, αναφέρει ότι, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει 24ωρη κάλυψη στις βάρδιες, αφού δεν επαρκεί το προσωπικό.

Ολόκληρη η ερώτηση του Μάνου Κόνσολα:

Κύριε Υπουργέ,
Σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Κάλυμνος, που αποτελεί και τουριστικό προορισμό, η άρτια λειτουργία του ΕΚΑΒ είναι ζήτημα κομβικής σημασίας.
Ιδιαίτερα για τον τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, το πρόβλημα της υποστελέχωσής του σε προσωπικό είναι έντονο, αφού έχει να ενισχυθεί με διασώστες από το 2014.
Ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει 24ωρη κάλυψη, αφού δεν επαρκεί το προσωπικό.
Ο τομέας του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα σε ό, τι αφορά στον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2024.
Επισημαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει ως στόχο για το 2024:
– Την ανασύνταξη του ΕΚΑΒ.
– 6.500 προσλήψεις στον τομέα της υγείας που αφορούν στην προκήρυξη 1.450 θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΣΥ, 3.050 θέσεων νοσηλευτών, 800 θέσεων διασωστών ΕΚΑΒ και 950 λοιπού προσωπικού.
Με δεδομένο ότι στην τελευταία προκήρυξη του 2023 δεν υπήρξε καμία προκήρυξη θέσης διασώστη για την ενίσχυση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ο σχετικός προγραμματισμός για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καλύμνου μέσα από την πρόσληψη 800 διασωστών που σχεδιάζεται για το 2024.
Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός των προσλήψεων του ΕΚΑΒ για το 2024, με δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μίλησε για 800 προσλήψεις διασωστών.
2. Με δεδομένη την υποστελέχωση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, ποιος είναι ο προγραμματισμός για την ενίσχυση του μέσα από τις νέες προκηρύξεις του 2024;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας