Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤέμπη: Οργή για την κατάθεση του CEO της Hellenic Train - Αίτημα...

Τέμπη: Οργή για την κατάθεση του CEO της Hellenic Train – Αίτημα να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ψευδορκίας

Εξοργιστική και προσβλητική χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης την κατάθεση του CEO της Hellenic Train για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ζήτησε τη διαβίβασή της στην Εισαγγελία Εφετών ώστε να ερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας, αίτημα με το οποίο συμφώνησαν οι εκπρόσωποι και άλλων κομμάτων.

«Οι όποιοι εκτροχιασμοί και αποκλίσεις τρένων που έχουν σημειωθεί οφείλονται σε ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ» υποστήριξε ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο και σε ερώτηση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλου σχετικά με το αν γνωρίζει να υπάρχουν στην εταιρεία άλλοι μηχανοδηγοί με εγκεφαλικά ή καρδιακά προβλήματα, απάντησε λέγοντας:

«Είναι κάτι το οποίο μάθαμε κι εμείς μόλις προ εβδομάδας σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο μηχανοδηγό» επεσήμανε ο κ. Καποτόρτο και επανέλαβε ότι η ιατρική αξιολόγηση γίνεται από πιστοποιημένους γιατρούς και δεν είναι υποκειμενική αξιολόγηση της Hellenic Train.

Οι πιστοποιημένοι γιατροί αξιολογούν αν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει υποστεί ένας εργαζόμενος τον καθιστά ικανό ή μη ικανό να εξακολουθήσει, μετά από κάποιο διάστημα νοσηλείας, να ασκεί τα καθήκοντά του» πρόσθεσε.

Επίσης, στην ερώτηση του κ. Μαρκόπουλου εάν ο ίδιος ή τα παιδιά του θα ταξίδευαν με έναν μηχανοδηγό με εγκεφαλικά, είπε ότι εάν ο μηχανοδηγός κριθεί ικανός, δεν έχουμε λόγο να έχουμε διαφορετική γνώμη. Ασφαλώς θα ταξίδευα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι σε καμία στιγμής της κατάθεσής του δεν ζήτησε συγγνώμη για το δυστύχημα και αποποιήθηκε κάθε ευθύνη της εταιρίας.

Για μεθοδευμένη απόπειρα συγκάλυψης έκανε λόγο η Μιλένα Αποστολάκη

Ευθείες βολές προς την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών εξαπέλυσε η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία επικαλούμενη μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, περιέγρεψε πώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία.

Σύμφωνα με τη βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ:

«Όλοι οι μύθοι, που έστησε η κυβερνητική πλειοψηφία, για να συγκαλύψει τις ευθύνες του Υπουργού της και των «γαλάζιων» διοικήσεων στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, καταρρίπτονται.

Ο καθηγητής Βασίλειος Προφυλλίδης μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που όρισε η Κυβέρνηση, ήταν αποκαλυπτικός σήμερα στην εξεταστική επιτροπή.

Ο καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους» καταθέτοντας ότι αν λειτουργούσε το Δευτεροβάθμιο Κέντρο της Καρόλου, υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης, είχε εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση και τα συστήματα GSMR και ETCS δεν θα θρηνούσαμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας.

Αποκαλυπτική είναι και η αναφορά του κ. Προφυλλίδη ότι η επιτροπή βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας δεκαπέντε μέρες μετά και αφού προηγουμένως -όπως ενημερώθηκαν- είχε μπαζωθεί και δεν υπήρχαν στοιχεία χρήσιμα για το πόρισμα τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας