Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜπακογιάννη: «Έχουμε double score από τον δεύτερο αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε»

Μπακογιάννη: «Έχουμε double score από τον δεύτερο αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε»

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να εφησυχάζει ενόψει των ευρωεκλογών παρά το σημαντικό της προβάδισμα, που προκύπτει από όσες δημοσκοπήσεις

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να εφησυχάζει ενόψει των ευρωεκλογών παρά το σημαντικό της προβάδισμα, που προκύπτει από όσες δημοσκοπήσεις διενεργούνται το τελευταίο διάστημα. Αυτό τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

«Ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Όπως βλέπουμε από τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ έχει μια σαφή δημοσκοπική υπεροχή, δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να εφησυχάζει αλλά αυτή τη στιγμή είναι double score από τον δεύτερο. Ξέρουμε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ψήφος με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά αυτή τη στιγμή έτσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα η ΝΔ έχει την υπεροχή και την μεγαλύτερη ευθύνη».

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν παρέλειψε να εκφράσει και την πολιτική της διαφωνία με τον Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με το κατά πόσο μπορεί ως κόμμα να στρέφεται προς το κέντρο.

«Αγαπώ πολύ τον φίλο μου τον Νικήτα αλλά δεν συμφωνώ μαζί του. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα κεντροδεξιό δηλαδή έχει μέσα στης και τη Δεξιά έχει μέσα της και το Κέντρο από την εποχή του Κων/νου Καραμανλή. Όποτε οι αρχηγοί της ΝΔ κάνανε ανοίγματα προς το κέντρο αρχής γενομένης από τον Καραμανλή κατηγορούντο από κομμάτι της ΝΔ για σοσιαλμανία, αριστερές στροφές κ.ο.κ

Η διαφορά είναι ότι αυτοί οι ηγέτες της ΝΔ που κάνανε αυτά κερδίζανε εκλογές. Αυτή είναι η ΝΔ από ιδρύσεώς της, υπάρχουν κομμάτια της ΝΔ που αυτό το βλέπουν κάθε φορά με επιφύλαξη, έχουν αντιρρήσεις, δεν συμφωνούν το δέχομαι ειναι απολύτως σεβαστό, σε ένα μεγάλο κόμμα ο δημοκρατικός διάλογος είναι επιβεβλημένος το αποτέλεσμα όμως σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια φορά που η ΝΔ να έκανε στροφή προς τη μια μεριά δηλαδή προς τα δεξιά μόνο και να είχε εκλογικά αποτελέσματα σημαντικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν η ΝΔ κλείνεται σε ένα μικρό κομμάτι το αποτέλεσμα το εκλογικό δεν ειναι καλό για παράδειγμα όταν πήραμε 18,5%».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας