Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑδ. Γεωργιάδης: «Αν δεν υπήρχαν τα απογευματινά ιατρεία που είναι με πληρωμή...

Αδ. Γεωργιάδης: «Αν δεν υπήρχαν τα απογευματινά ιατρεία που είναι με πληρωμή η αναμονή θα ήταν 10 μήνες και όχι 3»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Ρ/Σ Talk Radio για τις απολύσεις των 56 εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας, αλλά και για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Ρ/Σ Talk Radio για τις απολύσεις των 56 εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας, αλλά και για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Όσον αφορά τα απογευματινά χειρουργεία

«Αφορά του χειρουργούς και την ομάδα τους. Σήμερα αν πας σε δημόσιο νοσοκομείο πληρώνεις, αν πας στα απογευματινά ιατρεία. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Η ίδια κουβέντα έγινε και πριν από 24 χρόνια όταν δημιουργήθηκαν τα απογευματινά ιατρεία. Έχουν εξυπηρετηθεί όλα τα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας; Ναι είναι η απάντηση. Είπε κανείς γιατί πληρώνει; όχι.

Γιατί με τα απογευματινά ιατρεία, πληρώνεις και τελειώνεις αμέσως. Τα απογευματινά χειρουργεία τα έχει εξαγγείλει για πρώτη φορά ότι θα γίνουν ο υπουργός Υγείας της κυβερνήσεως Σημίτη, Αλέκος Παπαδόπουλος το 2001. 23 χρόνια το συζητάμε να μην κάνουμε τελικά;

Μπορείς να πας στο πρωινό χειρουργείο, τσάμπα.

Είναι λαϊκό μέτρο για 2 λόγους.  Πρώτον αυτός που δεν θέλει να πληρώσει τίποτα και θα αδειάζει η ουρά μπροστά του, θα χειρουργείτε τελικά γρηγορότερα. Άρα θα κερδίζει καθώς αντί για 8 μήνες θα περιμένει 4.

Δεύτερον θα πληρώσει πολύ πιο λίγο από σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Είναι επίσης λαϊκό καθώς οι χειρουργοί και οι νοσηλευτές, που δεν μπορούν να βγάλουν χρήματα νόμιμα, θα τα βγάζουν νόμιμα. Θα μειώσει το φακελάκι.

Αν δεν υπήρχαν τα απογευματινά ιατρεία που είναι με πληρωμή η αναμονή θα ήταν 10 μήνες και όχι 3 που είναι τώρα. Όποιος λέει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει φακελάκι στα νοσοκομεία, μας κοροϊδεύει.

Αντί να υπάρχει φακελάκι «μαύρο» θα υπάρχει πληρωμή «άσπρη». Θα πηγαίνει στη εφορία και όλοι θα είναι νόμιμοι και θα πληρώνουν το φόρο τους. Το απογευματινό χειρουργείο είναι επίσης μέτρο και κατά της διαφθοράς» είπε ο υπουργός.

Για τις απολύσεις των 56 εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» 

«Οι άνθρωποι για τους οποίους μιλάμε είναι ΣΟΧ (σύμβαση ορισμένου χρόνου). Όταν λήγει μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, είναι απόλυση;

Αυτή η σύμβαση έχει ανανεωθεί πολλές φόρες και τώρα με τρίμηνη παράταση. Δεν είναι απόλυση. Είχαν προσληφθεί το 2019, 90 άτομα με ΣΟΧ για τον καθαρισμό του νοσοκομείου. Από αυτούς εργάζονται οι 56, 40 δηλαδή, περίπου οι μισοί έχουν ήδη φύγει. Τα 22 άτομα αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και είναι σε μόνιμη αναρρωτικής άδεια. Υπηρεσίες στο νοσοκομείο προσφέρουν οι 34.

Για να δουλέψει το νοσοκομείο έκανε αναθέσεις σε εταιρείες. Στη συνέχεια έγινε διαγωνιστική διαδικασία τον Οκτώβριο του 2021. Κατόπιν ενστάσεων η απόφαση τον Νοέμβριο του 2023.

Η κυρία (συμβασιούχος)  αυτή γνωρίζει εδώ και 3 χρόνια ότι γίνεται διαγωνισμό για να καταλήξει κάπου, παράλληλα Μέσα στον διαγωνισμό έχει προβλεφθεί να προσφέρει η εταιρεία εργασία στην κυρία αυτή κατά προτεραιότητα.

Εάν δεν την προσλάβουν, θα παρέμβω εγώ να την προσλάβουν.

Όλοι συμφωνούμε ότι στις προσλήψεις του δημοσίου να έχουμε ισοτιμία.  Οι ανάγκες για καθαρίστριες στον ιδιωτικό τομέα, είναι τόσο μεγάλες που μια κυρία που θέλει πράγματι να δουλέψει ως καθαρίστρια, αποκλείεται, να μην βρει δουλειά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας