Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια το μείζον πρόβλημα για τους πολίτες με 93%...

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια το μείζον πρόβλημα για τους πολίτες με 93% – Το 47% δήλωσε κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Pulse για λογαριασμό του Τ/Σ ΣΚΑΪ η οποία δείχνει την τη ΝΔ πρώτη με 30,5% και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12,5%

Νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Pulse για λογαριασμό του Τ/Σ ΣΚΑΪ η οποία δείχνει την τη ΝΔ πρώτη με 30,5% και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12,5% στην πρόθεση ψήφου. Στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,5%, το ΚΚΕ στο 8,5% και μετά ακολουθούν η Ελληνική Λύση 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% – όσο και οι Σπαρτιάτες, η Νέα Αριστερά 2% και το ΜέΡΑ25 2%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,5%.

δημοσκοπηση σκαι, δημοσκοπηση pulse, δημοσκοπηση σημερα

Το θέμα της ακρίβειας

dimoskopisi skai2 31e09

Όπως φαίνεται και από το γράφημα η ακρίβεια απασχολεί έντονα τους Έλληνες πολίτες, το 40% απάντησε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και το 53% ένα από τα σημαντικότερα.

Για τα αγροτικά ζητήματα

Υπέρ των αγροτών σε ποσοστό 68% εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία, ενώ αντίθετο με τα αιτήματα των αγροτών εμφανίζεται μόλις το 13% των πολιτών.

Pulse

Για τα πανεπιστήμια

Στο ερώτημα που τέθηκε για το ποιος έχει την κύρια ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) συγκέντρωσε η κυβέρνηση, ενώ το 21% δήλωσε οι πρυτανικές αρχές.

pulse

pulse

Όσον αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι η πλειοψηφία, έστω και οριακή (51%), συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 43% εμφανίζεται αρνητικό.

pulseΓια το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η (οριακή με 51%) πλειοψηφία, συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 35% εμφανίζεται αρνητικό.

pulse

Για τα F-35

Υψηλή είναι η αποδοχή των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης για την απόκτηση των  και του δωρεάν εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ.

Το 62% είναι υπέρ της ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά απάντησε το 29%.

pulse

pulse

Τέλος, στην κατανομή των αναποφάσιστων που είναι μια ερώτηση της δημοσκόπησης, το 36% επιλέγει την κυβέρνηση ενώ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν με μια μόλις μονάδα διαφορά.

pulse

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας