Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕσωκοµµατικός… ανασχηµατισµός ενόψει τη ΝΔ

Εσωκοµµατικός… ανασχηµατισµός ενόψει τη ΝΔ

Nέο οργανόγραµµα αναµένεται να προκύψει πολύ σύντομα στην Πειραιώς (και αφού εγκριθεί από το Μέγαρο Μαξίµου). Οι αλλαγές και ανακατατάξεις είναι απόρροια της ανάληψης των καθηκόντων της γραµµατέως της Πολιτικής Επιτροπής από τη Μαρία Συρεγγέλα (ούσα προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη) και στοχεύουν στη δηµιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών σε ό,τι αφορά στην προεκλογική καµπάνια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει Ευρωεκλογών.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ GOVNEWS WEEKLY #6

Η μεγάλη εικόνα όμως αφορά στην επιχείρηση για την ενίσχυση της ενότητας στους κόλπους του κυβερνώντος κόµµατος, η οποία θα ξεκινήσει αµέσως µετά την ψήφιση του νοµοσχεδίου για τον γάµο και την τεκνοθεσία των οµόφυλων ζευγαριών. Θα πρόκειται επί της ουσίας για µια σειρά πρωτοβουλιών µε επικεφαλής τον Μητσοτάκη τόσο στο πλαίσιο των περιοδειών του όσο και σε άλλες περιστάσεις, µε σκοπό (και) την ενίσχυση του κόμματος μετά τις διαφωνίες που προέκυψαν και τις αντιδράσεις.

Η Μαρία Συρεγγέλα στοχεύει μάλιστα στην αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών, αλλά και νέων ηλικιακά στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό, για το κρίσιµο πόστο της γραµµατέως Προγράµµατος προαλείφεται η βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα (αν και ακούγεται για τη θέση της Μαρίας Κεφάλα στην περίπτωση που η νυν υφυπουργός για την Οικογένεια και την Ισότητα βρεθεί εκτός υπουργείου, εξαιτίας της στάσης της στο νοµοσχέδιο για τα οµόφυλα ζευγάρια), που θα αντικαταστήσει τον υφυπουργό Οικονοµικών, Χάρη Θεοχάρη.

Διαβάστε το 6ο τεύχος της digital εφημερίδας «GOVNews Weekly»!

Για τη γραµµατεία Θεµάτων του κόμματος ακούγεται το όνοµα της Κατερίνας Χρυσοπούλου, ενώ η Χρυσαυγή Ατσιδάκου θεωρείται… γκραν φαβορί για την ανάληψη ρόλου κλειδί στην επικοινωνία του κυβερνώντος κόµµατος. Στο σχήµα θα συµπεριληφθεί µε βάση τις συζητήσεις που έχουν γίνει στις τάξεις της κοµµατικής ηγεσίας ο γνώστης Μπάµπης Κόκκινος, πιθανότατα ως συντονιστής του ∆ιαγραµµατειακού ή επικεφαλής των ειδικών Κοµµατικών Οργανώσεων.  Ερώτημα αποτελεί η περίπτωση του ∆ιονύση Χατζηδάκη στη γραµµατεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ άλλων ονοµάτων που βρίσκονται στην ατζέντα των προς αξιοποίηση συγκαταλέγεται αυτό της τέως δηµάρχου Κέρκυρας, Μερόπης Υδραίου, της στενής συνεργάτιδας του Νίκου Χαρδαλιά, Ελενας Ράπτη, και του προερχόµενου από την ΟΝΝΕ∆ Βασίλη Γακόπουλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας