Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤεμπονέρας για δημοσκοπήσεις: «Πρώτα η σταθεροποίηση, μετά η ανάκαμψη για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τεμπονέρας για δημοσκοπήσεις: «Πρώτα η σταθεροποίηση, μετά η ανάκαμψη για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει πρώτα να σταθεροποιήσει τα ποσοστά του και μετά με οργανωμένο σχέδιο να επιδιώξει την ανάκαμψή του, εξέφρασε ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στα Παραπολιτικά.

«Θεωρώ ότι το πρώτο μέλημά μας είναι να υπάρξει μια σταθεροποίηση όσον αφορά τα δημοσκοπικά ποσοστά και από εκεί και πέρα να ξεκινήσει η διαδικασία της ανάκαμψης. Έχουμε μπροστά μας ένα συνέδριο εξαιρετικά κρίσιμο και εκεί βεβαίως θα επιδιώξουμε και την ιδεολογική μας τοποθέτηση σε νέες ράγες άρα θα επαναβεβαιώσουμε και τη δυνατότητα της ανασύνταξης των δυνάμεων σε οργανωτικό και προγραμματικό επίπεδο. Αυτό είναι το κρίσιμο και αυτό το οποίο θα δώσει μια δυναμική», ανέφερε αρχικά και κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη είπε:

«Είμαι βέβαιος ότι ο Στ. Κασσελάκης κάνει αυτό το οποίο μπορεί, από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι χρειάζεται μια πίστωση χρόνου. Δεν πιάνω το νήμα από την εκλογή του Σεπτέμβρη, πιάνω το νήμα μετά από τα δύσκολα γεγονότα του Δεκεμβρίου άρα μιλάμε μόλις για ένα δίμηνο όπου τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έχουν πάρει μια διαφορετική τροπή».

Κλείνοντας, ο βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών:

«Η κυβέρνηση είναι εκείνη η οποία έχει κλείσει τα πανεπιστήμια αυτή τη στιγμή γιατί το νομοσχέδιο αυτό το οποίο φέρεται ότι θα έρθει υποβαθμίζει εντελώς το δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή τα μη κρατικά σε όλο τον κόσμο απορροφούν κρατικούς πόρους προκειμένου να μπορέσουν να υπάρξουν προφανώς αυτό θα γίνει εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και εις βάρος του δημόσιου πανεπιστημίου το οποίο είναι ήδη και υποστελεχωμένο, με πολλά προβλήματα σε κτηριακές και εργαστηριακές υποδομές αλλά και πλήρως απαξιώμενο από την κυβέρνηση αυτή.

Αν η κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια να σταματήσει να κατατρομοκρατεί και να συκοφαντεί τον αγώνα των φοιτητών, να αποσύρει την αντισυνταγματική της πρόθεση να παραβιάσει το άρθρο 16 και είμαι βέβαιος ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν κανονικά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας