Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας έσωσε το Τατόι

Το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας έσωσε το Τατόι

Τόπο έλξης για την βόρεια Αττική θα αποτελέσει το πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου μόλις ολοκληρωθούν τα έργα του υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης

Τόπο έλξης για την βόρεια Αττική θα αποτελέσει το πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου μόλις ολοκληρωθούν τα έργα του υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης, ενώ η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επεσήμανε ότι χωρίς την συμβολή του υπουργού δεν θα είχε συμβεί τίποτα στο κτήμα, καθώς αυτός βοήθησε ουσιαστικά να ενταχθούν πολλά έργα του πρώην βασιλικού κτήματος στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης προλόγισαν σήμερα τις μελέτες και τα έργα αποκατάστασης του δασικού τοπίου και των ανακτορικών κήπων, καθώς και των έργων συντήρησης των ταφικών μνημείων.

Παρουσιάστηκαν τέσσερις μελέτες, δύο από κάθε Υπουργείο, με αντικείμενο τις δράσεις αρμοδιότητάς τους που αφορούν στην υλοποίηση του συνολικού έργου στο Τατόι. Για τη χρηματοδότηση του σύνθετου και πολυεπίπεδου έργου της αποκατάστασης του κτήματος Τατοΐου, η Κυβέρνηση αξιοποιεί εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, συνολικού προϋπολογισμού 62.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το ΕΣΠΑ 2014-2020, το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι υπεύθυνο για την αποκατάσταση των κήπων του Ανακτόρου, καθώς και για τις εργασίες στον Ι.Ν. της Αναστάσεως και στο κοιμητήριο του λόφου Παλαιόκαστρο στο κτήμα Τατοΐου. Οι σχετικές μελέτες γι’ αυτά τα έργα υλοποιήθηκαν με χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ» των Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου. Οι παρουσιάσεις αυτών των μελετών πραγματοποιήθηκαν από τη Μαρία Μερτζάνη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων και την αρχιτέκτονα τοπίου και επιστημονική συνεργάτη του Υπουργείου Πολιτισμού Έλλη Παγκάλου.

Διαβάστε περισσότερα στο emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας