Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτην αντεπίθεση ο Βορίδης: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου έχει στόχο να πλήξει...

Στην αντεπίθεση ο Βορίδης: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου έχει στόχο να πλήξει τον πιο επιτυχημένο πρωθυπουργό»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μάκης Βορίδης και σχολιάζοντας το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, σχολίασε ότι το κείμενό του «είναι ακραίο και εμπαθές και έχει ως στόχο να χτυπήσει έναν πολύ επιτυχημένο πρωθυπουργό».

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κυβέρνηση εγκαλείται για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τις αγωγές του κ. Δημητριάδη προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ με τις οποίες επιχειρείται, όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο, να ελεγχθεί η ελευθερία του Τύπου, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και στα δυστυχήματα των Τεμπών και το ναυάγιο της Πύλου.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δεν άφησε ασχολίαστο το κείμενο του ψηφίσματος:

«Το να λες ότι ένας οποιοσδήποτε πολίτης δεν έχει δικαίωμα να προσφύγει στην κυβέρνηση ή πρέπει να απαγορευτεί η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για να προστατεύσει τον εαυτό του και να αποκαλούμε αυτό περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου, δείχνει τι ακραίο κείμενο είναι αυτό.

Είναι ζητούμενο της δικαστικής και της διοικητικής διερεύνησης το κατά πόσο οι μη νόμιμες παρακολουθήσεις έχουν σχέση με την κυβέρνηση, δείχνει πόσο εμπαθές είναι το συγκεκριμένο ψήφισμα. Στις νόμιμες παρακολουθήσεις άνοιξε η συζήτηση και είχε εφαρμοστεί ένας κανόνας που είχε γίνει τότε. Γιατί δεν έγινε μνεία στο ψήφισμα για το ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ πιο δύσκολη τη λήψη της απόφασης, έχει βάλει δεύτερο εισαγγελέα και έχει ψηφίσει διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο;» υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε και άφησε αιχμές πως έχει διαμορφωθεί «ένα μπλοκ για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας