Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΉττες για την κυβέρνηση στα δύο βασικά μέτωπα αγροτών και φοιτητών «βλέπει»...

Ήττες για την κυβέρνηση στα δύο βασικά μέτωπα αγροτών και φοιτητών «βλέπει» ο Καραθανασόπουλος (vid)

“Η κυβέρνηση έχει ηττηθεί στα δύο βασικά μέτωπα, των αγροτών και των φοιτητών, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον «ANT1».

Υπογράμμισε ότι η λαϊκή συνείδηση είναι με τους αγωνιζόμενους αγρότες και φοιτητές, επισήμανε πως «η αντιπολίτευση γίνεται στον δρόμο» και τόνισε ότι «το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην αντιπολίτευση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική».

Αναφερόμενος στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το «κράτος δικαίου» και την τοποθέτηση του ΚΚΕ με «παρών», ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι το ψήφισμα ξεπλένει το σύνολο των αντιδραστικών πολιτικών της ΕΕ.

Ακόμη αναφέρθηκε στο ψήφισμα που ψηφίστηκε χθες στην Ευρωβουλή και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου καθώς δίνει το δικαίωμα στις μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές ως πιθανούς κατασκόπους, ζητάει από τα κόμματα να κάνουν επιτροπή εσωτερικού ελέγχου, να δημιουργηθούν στις Βουλές των κρατών-μελών ειδικές επιτροπές παρακολούθησης της δραστηριότητας των βουλευτών κ.ά.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για υποκρισία και τόνισε ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στο σύνολο των αντιδραστικών κυβερνητικών πολιτικών, απέναντι σε ένα αντιδραστικό κράτος.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας