Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΘ. Γλαβίνας: «Τεσσερισήμισι χρόνια η κυβέρνηση δεν έλυσε κανένα πρόβλημα των αγροτών...

Θ. Γλαβίνας: «Τεσσερισήμισι χρόνια η κυβέρνηση δεν έλυσε κανένα πρόβλημα των αγροτών και δεν διαθέτει μακρόπνοο σχεδιασμό»

Καλεσμένος στην ΕΡΤ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Καλεσμένος στην ΕΡΤ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του για το αγροτικό ζήτημα και τις κινητοποιήσεις που συνεχώς κλιμακώνονται, ο κ. Γλαβίνας στάθηκε στο γεγονός ότι «η κοινή γνώμη αυτή τη στιγμή είναι υπέρ των αγροτών και το ότι αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους δείχνει πολλά. Νομίζω ότι και οι ίδιοι έχουν κάνει βήματα ως προς τον τρόπο, που διαχειρίζονται τα ζητήματα. Όλη η κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό τους κι αυτό γιατί μας ενδιαφέρει να μείνουν στον τόπο του, στην περιφέρεια, η οποία γνωρίζει προβλήματα όπως ερήμωση, δημογραφικό και υπανάπτυξη».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα προβλήματα, που θέτουν οι αγρότες.

«Δεν γίνεται οι αγρότες να βλέπουν το προϊόν στο ράφι σε τριπλάσια τιμή σε σχέση με αυτήν που το πωλούν. Ενεργειακές κοινότητες δεν έπρεπε να έχουν γίνει; Το κόστος παραγωγής δεν έπρεπε να έχει μειωθεί; Και δεν μιλάω για το αυτονόητο, την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο. Επιπλέον, έχουμε το σοβαρό πρόβλημα των πιστοποιήσεων καθώς έρχονται προϊόντα αγνώστου προελεύσεως από το εξωτερικό, Τουρκία, Αίγυπτο κ.ά. και ανταγωνίζονται τα δικά μας. Εκεί ακριβώς πρέπει να μπούνε φραγμοί κι ένα αυστηρότατο τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις» σημείωσε.

«Όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά προβλήματα και πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη στον διάλογο, κάτι το οποίο δεν έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία τεσσερισήμισι χρόνια που διοικεί τη χώρα» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνέχισε ρίχνοντας βολές κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, λέγοντας πως «τα προβλήματα μπορεί να αναδεικνύονται τώρα, αλλά υπήρχαν εδώ και καιρό. Ακριβώς γι’ αυτό οι αγρότες απορούν που ήταν η ΝΔ όλο αυτό διάστημα και δεν τους συνέτρεξε ή δεν αναφέρθηκε στο αν έχει κάποιον σχεδιασμό ενώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ επικρατούσε μπάχαλο. Κανείς δεν απολογήθηκε γιατί έφυγαν όλοι οι προηγούμενοι. Αλλάξατε τέσσερις υπουργούς και δεν υπάρχει ένας μακρόπνοος σχεδιασμός. Αυτά ζητάει ο αγροτικός κλάδος».

Ταυτόχρονα, ο κ. Γλαβίνας ξεκαθάρισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη «προσαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα ελληνικά δεδομένα καθώς υπάρχουν άλλοι κλήροι, άλλα μεγέθη και διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με άλλες χώρες. Το γεγονός ότι δεν καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις στη Θεσσαλία είναι από μόνο του ένα πρόβλημα. Το αν η κυβέρνηση είχε προβλήματα με τον οργανισμό δεν αφορά τους αγρότες, στους οποίους δεν καταβλήθηκαν οι ανάλογες αποζημιώσεις. Όπως και στον ΕΛΓΑ είχαμε αντίστοιχα προβλήματα με τις ενισχύσεις».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή σχετικά το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι αγρότες ορθά προχωρούν σε κινητοποιήσεις και είμαστε υπέρ του να μην κλείσουν οι δρόμοι ώστε να μην επέλθει διχασμός στην κοινωνία. Αντίθετα, με την στήριξη της κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων να βρεθούν οι λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Και κάτι τελευταίο, η προστασία της αγροτικής γης. Δεν αντέχει η χώρα κι άλλον αφελληνισμό της ελληνικής ιδιοκτησίας. Χάνονται σπίτια στην Ελλάδα, τα οποία αγοράζουν οι ξένοι μέσω του προγράμματος της Golden Visa ή των πλειστηριασμών και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί και στην αγροτική γη».

Για τα Τέμπη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη και την επισήμανση στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της άρνησης της πλειοψηφίας της Βουλής να διεξάγει έρευνα για τους δυο πρώην Υπουργούς Μεταφορών στη βάση του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ο κ. Γλαβίνας ανάφερε πως «το ΠΑΣΟΚ ζήτησε προανακριτική αλλά η ΝΔ συμφώνησε με το ΚΚΕ και βλέπουμε να επιχειρείται το σχέδιο συγκάλυψης της Νέας Δημοκρατίας και σ’ αυτήν την εξεταστική. Αυτά είναι που ανησύχησαν και κατέγραψαν στο ψήφισμα τους οι ευρωβουλευτές μαζί με τις υποκλοπές, τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές. Ας μην προσπαθεί να μας πείσει η ΝΔ ότι υπάρχει ένα σκοτεινό σύστημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του Μ. Χριστοδουλάκη στην επικείμενη εκδήλωση με τον Δ. Τεμπονέρα και την Ε. Αχτσιόγλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στάθηκε στο πλάνο του κόμματος προς τις εκλογές της 9ης Ιουνίου ξεκαθαρίζοντας πως «το να συζητάμε για το μέλλον σ’ ένα επίπεδο προτάσεων και πολιτικών θέσεων είναι εύλογο και νομίζω ότι οι πρόεδροι είναι αυτοί που θέτουν το μονοπάτι τέτοιου είδους συζητήσεων κι όχι η πραγματοποίηση αυτοαναφορικών συναντήσεων. Διότι τέτοιες ενέργειες ενδεχομένως να θολώνουν το μήνυμα και την πορεία, που χαράσσει το κόμμα προς τις ευρωεκλογές. Εμείς αυξάνουμε τα ποσοστά μας και κάνουμε προσπάθεια να καταστούμε πρωταγωνιστές στο χώρο της κεντροαριστεράς».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας