Γ. Πατούλης: «Κάθε μέρα που περνά αλλάζουμε την Αττική»

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι στο λεκανοπέδιο εξελίσσεται εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής έργων υποδομής και παρεμβάσεων.

Στους άξονες «Αττική:Ανάπτυξη-Καινοτομία-Ποιότητα Ζωής» συνεχίζεται η Προγραμματική Περίοδος 2021-2027, όπως θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2021-2027, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί τις πρωινές ώρες και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της 6ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020.

«Με αιχμή του δόρατος το ΕΣΠΑ, κάθε μέρα που περνά αλλάζουμε την Αττική. Το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 παρουσιάζει σήμερα μία από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων της Ευρώπης», δήλωσε ο περιφερειάρχης, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση των Επιτροπών Παρακολούθησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στο λεκανοπέδιο εξελίσσεται εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής έργων υποδομής και παρεμβάσεων, τα οποία αριθμούν περίπου στα 2.000 με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ, κυρίως από το ΕΣΠΑ.

«Όμως, με σοβαρό σχεδιασμό και επίμονη διεκδίκηση εξασφαλίσαμε μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 αύξηση πόρων κατά 54%, (δηλαδή 1,6 δισ. ευρώ) διαθέσιμα, για πληθώρα καινοτόμων δράσεων στήριξης των επιχειρήσεων, της κοινωνίας και των πολιτών που μπορούν να οδηγήσουν την Αττική σε μία έξυπνη και δίκαιη ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More