Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα Κασσελάκη και τα εσωκομματικά… φάλτσα

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα Κασσελάκη και τα εσωκομματικά… φάλτσα

Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη υποβάθμιζαν την εκδήλωση για το μέλλον της κεντροαριστεράς με ομιλητές τους Διονύση Τεμπονέρα, Έφη Αχτσιόγλου και Μανώλη Χριστοδουλάκη. «Δεν ασχολούμαστε. Είναι μία εκδήλωση» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες οι τόνοι είχαν πέσει στην Κουμουνδούρου μετά την έντονη -αρχικά- δυσφορία. Βέβαια, από την ημέρα όπου έγινε γνωστή η διεξαγωγή της εκδήλωσης, η γκρίνια και οι μουρμούρες δεν εκφράζονταν μόνο στα κομματικά γραφεία, αλλά και στα τηλεοπτικά πάνελ.

GOVNEWS WEEKLY #8 – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ!

Μάλιστα, υπήρξαν βαρείς χαρακτηρισμοί τόσο απέναντι στον Διονύση Τεμπονέρα όσο και στην Κ. Αχτσιόγλου. Αναμφισβήτητα, μετά την αιφνιδιαστική άφιξή του στο ιστορικό θέατρο «ΑΛΦΑ», κάτω από τα Εξάρχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης τράβηξε επάνω του, τους προβολείς της δημοσιότητας.

Κι αυτό, γιατί κανείς δεν περίμενε -ούτε οι ίδιοι οι συνεργάτες του- πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε το «παρών» στην εκδήλωση της «Εφημερίδας των Συντακτών». Εκ πρώτης, λοιπόν, όψεως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει επικοινωνιακά κερδισμένος μετά τον ελιγμό του.

Οι στιγμές που απαθανάτισαν οι φωτογραφικές μηχανές και οι τηλεοπτικοί φακοί ήταν χαρακτηριστικοί. Χειροκροτήματα, χειραψίες, χαμόγελα, γιουχαΐσματα (λίγα), αμηχανία αλλά και πολιτικές τοποθετήσεις με βάθος. Άπαντες αναγνωρίζουν ότι υπήρξαν τρεις ομιλίες υψηλού πολιτικού επιπέδου, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με το ιστορικό θέατρο που ίδρυσαν ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου να είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Όλα αυτά συνέβησαν εντός της αίθουσας, με τους «3» να συμφωνούν, μεν, στο ότι αντίπαλος είναι η δεξιά, διαφωνώντας, δε, στο πώς αυτή θα ηττηθεί. Την ίδια ώρα, εκτός αίθουσας, ποικίλα ήταν τα σχόλια για την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση, στην οποία σημειωτέον, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής, που είχε αναλάβει τον συντονισμό της, τον προσκάλεσε να πάρει τον λόγο.

Ωστόσο, ο ίδιος έμεινε απλά στις χειραψίες και δεν πήρε το μικρόφωνο. Αρκετά στελέχη είδαν με θετική ματιά την αιφνιδιαστική κίνηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι, στο τέλος της ημέρας, αυτός ήταν που έκλεψε την παράσταση. Από την άλλη, δεν έλειψαν και οι γκρίνιες.

Εκ των «ενοίκων» της Κουμουνδούρου σχολίαζαν πως η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο θέατρο «ΑΛΦΑ» έστειλε λάθος πολιτικά μηνύματα. Κάποιοι εκτιμούν ότι νομιμοποίησε τόσο τις πρωτοβουλίες των «3» και την Αχτσιόγλου ως συνομιλήτρια. Πάντως, ο κ. Κασσελάκης κατέστησε σαφές πως δέκα ημέρες πριν το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν πρόκειται να αφήσει στον Διονύση Τεμπονέρα την πρωτοβουλία των κινήσεων. 

Δημοσιεύτηκε στο 8ο τεύχος της «GOVnews Weekly» – Διαβάστε, με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας