Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΖ. Μ. Μακρή: Αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πράξη

Ζ. Μ. Μακρή: Αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πράξη

Ικανοποιούμε χρόνιες διεκδικήσεις του ακαδημαϊκού χώρου, διορθώνουμε παγιωμένες παθογένειες, ισχυροποιούμε και διεθνοποιούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο.

 

 

 

Στο επίκεντρο των νομοθετικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης και στο κέντρο του διαχρονικού ενδιαφέροντος της κοινωνίας και της πολιτείας βρίσκεται η κορυφή της εκπαιδευτικής πυραμίδας, που είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζει σε άρθρο της η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή.

Με αφορμή την εισαγωγή, κατά τις επόμενες ημέρες, στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τα τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» η κ. Μακρή επισημαίνει ότι «η κωδικοποίηση του σχεδίου νόμου σε πάνω από διακόσια άρθρα αναδεικνύει, σαφέστατα, την ισχυροποίηση της ελληνικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καθορίζει, πληρέστατα, τον χαρακτήρα του νέου θεσμού που αφορά στη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Ο πανεπιστημιακός χώρος αποκτά έναν νόμο ισχυρό και στέρεο, που αποτυπώθηκε, πάνω στις βάσεις της προσήλωσης στην τήρηση του Συντάγματος αλλά και της σύγχρονης ανάγνωσης και ερμηνείας του, με δημιουργικό ρεαλισμό αλλά και δυναμικό όραμα, με πολλές απαιτήσεις αλλά και πλείστες εγγυήσεις, με διαφανείς διαδικασίες αλλά και ευέλικτες ψηφιακές διοικητικές λειτουργίες».

Και καταλήγει: «Ικανοποιούμε χρόνιες διεκδικήσεις του ακαδημαϊκού χώρου, διορθώνουμε παγιωμένες παθογένειες, ισχυροποιούμε και διεθνοποιούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, επενδύουμε στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και διασφαλίζουμε τα εχέγγυα ώστε η Παιδεία να συνεχίζει να εκφράζει την ανώτατη προοπτική της

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με πράξεις στην αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας