Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το 2025

Κ. Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το 2025

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR, έστειλε ένα μήνυμα προς τους αγρότες και αυτό ήταν η δέσμευση του για μόνιμη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το 2025.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR, έστειλε ένα μήνυμα προς τους αγρότες και αυτό ήταν η δέσμευση του για μόνιμη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το 2025.

«Δεσμεύομαι για μόνιμη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το 2025», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς τους αγρότες, ο πρωθυπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες, το γνωρίζουν και οι ίδιοι».

Όσον αφορά στο συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο να γίνει το απόγευμα της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής: «Τα τρακτέρ θα φτάσουν στο Σύνταγμα, ζητώ από τους αγρότες να είναι σε συντονισμό με την ΕΛ.ΑΣ.».

Παράλληλα επιχείρησε να ρίξει τους τόνους για την αυριανή κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα.

«Το συζήτησα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (σ.σ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη) και καταλήξαμε στο εξής: αν έπρεπε να πάμε τυπικά με το νόμο, τα αγροτικά μηχανήματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν ούτε στις Εθνικές Οδούς, ούτε στα κέντρα των πόλεων”, ανέφερε καταρχήν ο πρωθυπουργός.

Όμως, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί συντεταγμένοι οι αγρότες μας με αυτό το οποίο γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θέλουν να κάνουν μία συμβολική παράσταση στο κέντρο της Αθήνας. Στο κάτω-κάτω, πολλές κοινωνικές ομάδες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα, γιατί να μην έχουν και οι αγρότες το δικαίωμα να το κάνουν;», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σε συντονισμό με την αστυνομία και ζητώ από τους αγρότες οι οποίοι θα κατέβουν να είναι απολύτως, θα έλεγα, σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την αστυνομία, για να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν λιγότερη αναταραχή».

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι αγροτικές διαδηλώσεις είναι ένα μέσο πίεσης που μπορεί ο ίδιος να χρησιμοποιήσει όταν πάει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Για το θέμα της ακρίβειας

Ακόμη, ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του θέτει την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα για την αισχροκέρδεια ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, όπως σημείωσε.

«Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι η ακρίβεια απασχολεί τους πολίτες. Η πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα είναι η ακρίβεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι τιμές σήμερα είναι πιο ακριβές σε σχέση με τρία χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις εταιρείες που αισχροκερδούν ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.

«Θα δούμε σύντομα μειώσεις στις τιμές των σούπερ μάρκετ, τα χειρότερα είναι πίσω μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, αυτός θα φτάσει τα 830 ευρώ.

Όσο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο ίδιος είπε ότι αποτελούν την «κορυφαία προεκλογική δέσμευσή μας».

Ανεβαίνουν τα όρια για την Golden Visa

«Θα ανέβουν τα όρια της Golden Visa στις 800.000 για τα μεγάλα αστικά κέντρα», ενημέρωσε επίσης, τονίζοντας πως «έχουμε μια σειρά από προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί, ανάμεσα στα οποία είναι να ανακαινίσουμε παλιά κλειστά σπίτια και να μπορέσουν αυτά να διατεθούν στην αγορά. Έχουμε αυτή τη στιγμή 700 χιλιάδες σπίτια κλειστά».

«To πρόγραμμα Σπίτι μου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο. Τώρα τα ενοίκια έχουν ανέβει, με μια πρόσθετη βοήθεια από το κράτος, έχει νόημα να ανοίξει το κλειστό διαμέρισμα. Θα ανέβουν τα όρια της Golden Visa στις 800.000 για τα μεγάλα αστικά κέντρα και για τα νησιά και θα πάει στις 400.000 ευρώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να μιλάμε για επενδύσεις σε ακριβότερα ακίνητα και όχι για όσα είναι βασικά στην αγορά».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για το επίδομα Πάσχα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πρόσθετη εξαγγελία αφού θα ήταν από μέρους του ανεύθυνο από τον δεύτερο μήνα του 2024 να προεξοφλήσει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

«Θέλω να συγχαρώ τους δημοσιογράφους για την ταχύτητα προαναγγελίας της επόμενης παροχής πριν στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης. Εξαγγείλαμε πριν από λίγες εβδομάδες μια έκτακτη στήριξη της οικογένειας με αύξηση του επιδόματος γέννας. Δεν υπάρχει καμία πρόσθετη εξαγγελία που μπορώ να κάνω και γιατί θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου τον δεύτερο μήνα του χρόνου να προεξοφλήσω την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας