Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΡουντρέντρα Τάντον: Ο Ινδός πρέσβης που βρίσκεται πίσω από τις επιχειρηματικές γέφυρες...

Ρουντρέντρα Τάντον: Ο Ινδός πρέσβης που βρίσκεται πίσω από τις επιχειρηματικές γέφυρες με την Ελλάδα

Ταξίδι στην Ινδία με μεγάλη σημασία για τις επιχειρηματικές – και όχι μόνο – σχέσεις των δύο χωρών πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ναρέντρα Μόντι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ινδός ομόλογός του στάθηκαν στις δηλώσεις τους στην στις ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας και της κυβερνοασφάλειας αλλά και στη συνεργασία για το μεταναστευτικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα trafficking.

Οι καλές σχέσεις των δύο χωρών επιβεβαιώνονται και μέσα από αυτή τη συνάντηση και την επίσκεψη του πρώτου έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το χτίσιμο ακόμα ισχυρότερων δεσμών. Ο Ρουντρέντρα Τάντον είναι η ψυχή του εγχειρήματος της διπλωματικής, πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης των δύο χωρών και ο συνομιλητής της Ινδίας με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και δεκάδες επιχειρήσεις και έλληνες επιχειρηματίες.

Ο κ. Τάντομ εντάχθηκε στο διπλωματικό σώμα της Ινδίας το 1994. Έχει υπηρετήσει στις Ινδικές Πρεσβείες σε Παρίσι (Γαλλία), Αλγέρι (Αλγερία), Καμπούλ (Αφγανιστάν) και Μόσχα (Ρωσία), ενώ υπηρέτησε ως Γενικός Πρόξενος της Ινδίας στο Τζαλαλαμπάντ (Αφγανιστάν).

Επίσης έχει υπηρετήσει σε κρίσιμη θέση για την ινδική εξωτερική πολιτική στο Πακιστάν, διευθυντής στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και σε άλλα σημαντικά πόστα.

Ο Τάντον διαθέτει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Νέου Δελχί και είναι παντρεμένος μεαξιωματικό της ινδικής Αστυνομίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας