Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣύγκρουση του Φλωρίδη με Νατσιό και Βελόπουλο στη Βουλή

Σύγκρουση του Φλωρίδη με Νατσιό και Βελόπουλο στη Βουλή

Ο Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο ποινικό κώδικα συγκρούστηκε στη Βουλή με τους Δημήτρη Νατσιό και Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο ποινικό κώδικα συγκρούστηκε στη Βουλή με τους Δημήτρη Νατσιό και Κυριάκο Βελόπουλο.

Η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν έντονη στις αναφορές του προέδρου της Νίκης, ότι «τα ανήλικα παιδιά θα είναι τα πιο αθώα θύματα των ποινικών κωδίκων» και ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο παιδομάζωμα», καταλογίζοντάς του υποκρισία και δικολαβίστικα τερτίπια.

«Με διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια, αρνείστε να ψηφίσετε τάχα ότι συμπαρασταστέκεστε, ένα πλέγμα προστασίας για την αντιμετώπιση της ανομίας.

Πείτε στους γιατρούς, που μάχονται στα νοσοκομεία και τους βρίζουν και τους χτυπάνε, γιατί δεν ψηφίζετε τις διατάξεις που τους προστατεύουν, τους δασκάλους, τους καθηγητές που τους βιαιοπραγούν απρόκλητα κάποιοι. Εμείς καθιερώνουμε ειδικά αδικήματα για αυτά. Γιατί δεν τα ψηφίζετε αυτά και επικαλείστε διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια;

Δεν εμπιστεύεστε δικαστές που έχουν 30 χρόνια υπηρεσία να δικάσουν, εφέτες και προέδρους εφετών; Προς τι η αντίθεσή σας. Σε ποιο λαό απευθύνεστε; Σε ποιες οικογένειες; Σε ποια νέα παιδιά; Σε ποια θύματα ενδοοικογενειακής βίας;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φλωρίδης και συμπλήρωσε:

«Εδώ υπάρχει ένα πλέγμα διατάξεων που τους προστατεύει, Και σεις αρνείστε όλα αυτά, αρνείστε να συνομιλήσετε με την κοινωνία, που αυτή τη στιγμή δεν ζει σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά τα ζητήματα της ασφάλειας. Αισθάνεται ανασφαλής και έχει ένα αίσθημα ατιμωρησίας. Και με δικολαβίστικες προσεγγίσεις θέλετε να μας πείτε ότι όλο αυτό το πλέγμα το οποίο φέρνει η κυβέρνηση εσείς δεν το ψηφίζετε στο όνομα της κοινωνίας αλλά η κοινωνία είναι εκεί και σας περιμένει.

Και ακριβώς αυτά τα νομοσχέδια είναι που αναδεικνύουν την υποκρισία σας. Λόγια, λόγια, λόγια και όταν έρχεται η στιγμή που πραγματικά η ελληνική κοινωνία βλέπει την κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των δικών της αναγκών και υπέρ των δικών της συμφερόντων, λέτε όχι. Κατά τα λοιπά, στις παρελάσεις είστε πρώτοι, αλλά για πείτε στους γιατρούς, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους καθηγητές, στα θύματα της ενδοοικογενειακής, στις οικογένειες που βλέπουν τα σπίτια τους αδειανά από τους κλέφτες -και αυτά είναι λαϊκά σπίτια δεν είναι των πλουσίων- γιατί δεν θέλετε να υπάρξει ένα πλέγμα προστασίας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτή η ανομία;».

«Αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης ήταν μια ευκαιρία να αποδειχτεί ότι είστε υποκριτές και τίποτα παραπάνω», κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

Νατσιός: Είναι βαθύτερα τα αίτια της βίας των νέων και της ενδοοικογενειακής βίας

«Όλος ο επιστημονικός κόσμος που είναι αντίθετος είναι υποκριτές; Κυριαρχούνται από δικολαβίστικο πνεύμα;», αντέδρασε ο κ. Νατσιός.

«Εσείς πάτε πάντα στις συνέπειες. Να τιμωρήσουμε, να τιμωρήσουμε. Η τιμωρία δεν λύνει προβλήματα, πρέπει να πάμε στα αίτια, γιατί αγρίεψαν τα παιδιά μας. Αν τα τιμωρήσουμε και τα κλείσουμε φυλακή δηλαδή θα αντιμετωπιστεί η βία των νέων; Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς είστε υποκριτές γιατί αγνοείτε το θέμα και μας κουνάτε και το δάχτυλο», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε μια παιδεία παιδομάζωμα. Δεν λύνονται έτσι τα θέματα. Είναι πολύ βαθύτερα τα αίτια της βίας των νέων και της ενδοοικογενειακής βίας. Δώστε χρήματα στο λαό για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα φριχτά, καθημερινά προβλήματα και θα σταματήσει η βία και μέσα στα σπίτια και τα παιδιά θα μορφωθούν καλύτερα».

«Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς έχετε απομακρυνθεί και έχετε φύγει από την πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Νατσιός.

Βελόπουλος: Προκαλεί θυμηδία να έρχεται εδώ ο εκπρόσωπος του Σημιτισμού και να μας κουνάει το δάχτυλο

Μετωπική σύγκρουση, με προσωπικά χαρακτηριστικά, είχε ο Γιώργος Φλωρίδης και με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι υποκρίνεται απέναντι σε όσους αρνούνται να ψηφίσουν τα νομοθετήματα της χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς αλλά όταν τα στηρίζουν, είναι καλοί ακροδεξιοί γιατί θέλει τη ψήφο τους.

«Αν δε σας αρέσουν αυτοί οι ακροδεξιοί, μη δέχεστε και την ψήφο τους» επεσήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Φλωρίδη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σας ρώτησα τι είστε; θα σηκωθείτε να πείτε ότι είστε ΝΔ; Απαντήστε. Πιστεύετε στη ΝΔ και τον Καραμανλή; Προκαλεί θυμηδία να έρχεται εδώ ο εκπρόσωπος του Σημιτισμού και να μας κουνάει το δάχτυλο. Πρόκειται περί θράσους». Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τον κ. Φλωρίδη ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο πλυντήριο για τη διαφθορά, για να καλύψει στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονται. «Ξεπεράσατε τα εσκαμμένα κ. Φλωρίδη. Εσείς τι είστε; ΝΔ; θα περιμένω να μας πείτε» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος, ενώ του καταλόγισε «λογική Ναζισμού και Γκέμπελς». «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, κ. Φλωρίδη, Σημιτικέ» συμπλήρωσε

«Στην καρέκλα που κάθεστε είστε διορισμένος, δεν εκλέγεστε. Το ότι δεν είπατε “Σημιτικός”, με ικανοποιεί γιατί απεκδυθήκατε τον Σημιτισμό. Όμως, ψεύδεστε κ. υπουργέ. Τα άρθρα που είπατε ότι δεν ψηφίζουμε, εμείς τα ψηφίζουμε. Λαθροθηρία είναι αυτό που κάνετε. Εμείς θέλουμε όχι πρόστιμα, αλλά να πάνε φυλακή τα λαμόγια που τα παίρνουν. Εσείς ποιους καλύπτετε;» σχολίασε ο κ. Βελόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας