Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης

Θα μπορούσε ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή; «Δεν θέλω ούτε ο κ. Ηλιόπουλος ούτε η κ. Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία» είχε πει ο ίδιος τον Σεπτέμβριο, όμως διάφορα σενάρια πυροδοτήθηκαν μετά την αποχή του Οθωνα Ηλιόπουλου από την πρόσφατη ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Παρότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας λέει πως η αποχή του οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα της τελευταίας στιγμής, αρκετοί θεωρούν ότι είναι πιθανόν να αφήσει την έδρα του.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #9

Ο κ. Ηλιόπουλος δέχεται πιέσεις από το Harvard αφενός επειδή είναι βουλευτής ενός αριστερού κόμματος (που είναι ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια) και αφετέρου επειδή περνά αρκετές ημέρες μακριά από τις ΗΠΑ. Οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο το σενάριο να επικεντρωθεί στο ακαδημαϊκό του έργο, διευκολύνοντας έτσι την είσοδο του κ. Κασσελάκη στη Βουλή…

Οι υπόλοιποι

Εκτός από τον Οθωνα Ηλιόπουλο υπάρχουν άλλοι επτά που προηγούνται του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης ήταν ένατος στη λίστα του ψηφοδελτίου επικρατείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τρεις βουλευτές, άρα για να μπει στη Βουλή πρέπει να παραιτηθούν τουλάχιστον έξι. Αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται πιθανό να παραιτηθούν οι Ευάγγελος Αποστολάκης και Ελενα Ακρίτα, οι οποίοι διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Στ. Κασσελάκη.

Οι μη εκλεγμένοι

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο για να γίνει βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης είναι να παραιτηθούν ο Ηλιόπουλος και οι πέντε επιλαχόντες που βρίσκονται πριν από εκείνον. Πρώτη επιλαχούσα είναι η πρώην εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ουσιαστικά αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα. Δεν της έχει γίνει κρούση, αλλά όλα δείχνουν πως θα παραχωρούσε τη θέση της. Ακολουθεί ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλης Καλογήρου. Αν ο Στ. Κασσελάκης επιθυμεί να μπει στη Βουλή, λογικά ο πρώην υπουργός δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, διαφορετικά θα ξεκινήσουν… άλλα σενάρια. Τρίτη επιλαχούσα είναι η πολιτική μηχανικός δρ. Τζένη Λειβαδάρου, η οποία μας είπε πως δεν της έχει γίνει καμία νύξη μέχρι στιγμής. Τέταρτος επιλαχών είναι ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να γίνει βουλευτής. Πέμπτη επιλαχούσα είναι η νομικός Ζωρζέττα Λάλη που επίσης έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι μεν, αλλά…

Από την Κουμουνδούρου επίσημα διαψεύδουν πως υπάρχει τέτοιο σχέδιο. Κάποιοι δηλώνουν παντελή άγνοια ενώ άλλοι μιλούν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ομως καμιά φορά στην πολιτική η «επιστημονική φαντασία» γίνεται πραγματικότητα…

Δημοσιεύτηκε στο 9ο τεύχος της εφημερίδας «GOVNews Weekly» – Διαβάζεται… με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας