Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με...

Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, στον τουρισμό, στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Ντόχα με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani.

Ο πρωθυπουργός και ο εμίρης του Κατάρ, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, στον τουρισμό, στον αγροδιατροφικό τομέα. Συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον εμίρη του Κατάρ να επισκεφθεί την Αθήνα, την οποία ο σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani αποδέχθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμα η κατάσταση στη Γάζα και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο που παίζει το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων και την ειρήνη στην περιοχή, ενώ ο εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την εκτίμησή του για τις πρωτοβουλίες και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας