Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνδρέας Νικολακόπουλος: «Ενισχύουμε συνεχώς τα τμήματα και τις μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας»...

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Ενισχύουμε συνεχώς τα τμήματα και τις μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας» (vid)

Ενημέρωση στη Βουλή για όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση μάχιμων υπηρεσιών της Αστυνομίας και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας έκανε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και αρχικά τόνισε:

«Εμείς αναγνωρίζουμε τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες των υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» της ΕΛ.ΑΣ. και ήδη δρομολογήθηκε η αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού, από τη συνοδευτική ασφάλεια επισήμων προσώπων και η διάθεση τους σε μάχιμες υπηρεσίες.

Τα Αστυνομικά Τμήματα της Γ.Α.Δ. Αττικής έχουν ενισχυθεί με 350 αστυνομικούς, τα Τμήματα Ασφάλειας με 250, και συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε τον τελικό στόχο, ενώ έχουμε ήδη σημαντική μείωση σε αδικήματα κλοπών και ληστειών. Θα δώσουμε επιπλέον οικονομικά κίνητρα στους αστυνομικούς, για να ενταχθούν στις υπηρεσίες ‘πρώτης γραμμής’».

Κλείνοντας, ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε και στη μισθολογική ενίσχυση των αστυνομικών εξηγώντας ότι «ενισχύθηκε σημαντικά από τη ΝΔ από το 2019 και έπειτα με πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις, ενώ εξετάζουμε θετικά το ζήτημα του επιδόματος επικινδυνότητας, με υπευθυνότητα, με σύνεση και χωρίς να διαταράξουμε τις δημοσιονομικές ισορροπίες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας