Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑδ. Γεωργιάδης: Από την ανακαίνιση στο Παίδων Πεντέλης, στην πρώτη ασθενή που...

Αδ. Γεωργιάδης: Από την ανακαίνιση στο Παίδων Πεντέλης, στην πρώτη ασθενή που της χορηγήθηκε φαρμακευτική κάνναβη

Πλούσια η ατζέντα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό μετά το θέμα των γενόσημων φαρμάκων.

Πλούσια η ατζέντα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό μετά το θέμα των γενόσημων φαρμάκων.

Ο Αδ. Γεωργιάδης την Τρίτη βρέθηκε στην ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης από την Kaizen Gaming, ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με την πρώτη ασθενή που της συνταγογραφήθηκε σκεύασμα φαρμακευτικής κάνναβης και βρέθηκε και στην κοπή της πίτας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, ο Α. Γεωργιάδης το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στην ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης από την Kaizen Gaming, έργο που κόστισε 3,8 εκατομμύρια ευρώ και σηματοδοτεί το ξεκίνημα δράσης του κοινωφελούς οργανισμού Kaizen Foundation, του οποίου η εταιρία θα αποτελεί αποκλειστικό χρηματοδότη για την υλοποίηση των δράσεων και των προγραμμάτων του.

«Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, θέλω να ευχαριστήσω την Kaizen Gaming και το νεοσύστατο Kaizen Foundation που ξεκινά το έργο του από την ανακαίνιση αυτού του σημαντικού, για τους κατοίκους της Βόρειας Αθήνας και των όμορων περιοχών, παιδιατρικού νοσοκομείου. Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη που, πραγματικά, μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με την Άννα Παγκάτην πρώτη ασθενή στην Ελλάδα που της συνταγογραφήθηκε σκεύασμα φαρμακευτικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους, επισημαίνοντας πως αρχικά είχε αξιολογήσει με λανθασμένο τρόπο τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά πλέον χαίρεται που δίνεται μέσω αυτής ανακούφιση σε ασθενείς που υποφέρουν.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής διότι ξεπερνώντας ο ίδιος τον εαυτό μου και τις αρχικές μου επιφυλάξεις από στερεότυπα του παρελθόντος, μπόρεσα τόσο ως υπουργός Ανάπτυξης στην αρχή, αλλά και ως υπουργός Υγείας στη συνέχεια, να φτάσουμε στο σημερινό σημείο: Οι Έλληνες ασθενείς, επιτέλους, να έχουν πρόσβαση σε τελικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης. Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, να μπορούν να επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους με αξιοπρέπεια. Αυτό μου δίνει χαρά και ευχαριστώ την κυρία Παγκά που ήρθε να με δει από κοντά και να μοιραστεί μαζί μου αυτή τη χαρά της».

Η Αν. Παγκά ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και τόνισε ότι πολλοί ασθενείς που υποφέρουν περίμεναν αυτή τη μέρα. «Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί η κάνναβη μου έδωσε πίσω τη ζωή μου και ο υπουργός μου έδωσε την ελευθερία μου να ζω με ελπίδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλους μας, είναι πολλές χιλιάδες οι ασθενείς που περίμεναν αυτή τη στιγμή».

«Έτος προσλήψεων το 2024 για τον ΕΟΦ»

Ο Αδ. Γεωργιάδης βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην κοπή της πίτας του ΕΟΦ και κάλεσε τα μέλη του οργανισμού να βοηθήσουν το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

«Θέλω να βοηθήσετε το ΙΦΕΤ και να δώσετε τις κατάλληλες κατευθυντήριες οδηγίες για να μειωθεί η δαπάνη του, η οποία είναι υπερβολικά μεγάλη και πρέπει να μπει ένα φρένο. Δεν θα μπορέσει ο ΙΦΕΤ να το κάνει αυτό εάν δεν έχει τη συνεργασία του ΕΟΦ. Θέλω να παρακαλέσω τον ΕΟΦ να κάνει τις εγκρίσεις όσο γίνεται γρηγορότερα.

Έχει κρίσιμη σημασία η ταχύτητα της εγκρίσεως των φαρμάκων που εισέρχονται στη θετική λίστα, ορισμένες εταιρίες που πουλάνε μέσω ΙΦΕΤ προέβαλαν ως επιχείρημα ότι δεν έχουν πάρει την έγκριση για να μπουν στη θετική λίστα και άρα αναγκάζονται να πουλάνε μέσω ΙΦΕΤ χωρίς clawback. Πρέπει να επιταχύνουμε και τις εγκρίσεις των κλινικών μελετών. Η Κυβέρνησή μας θέλει να δώσει μεγαλύτερο έδαφος και χώρο στις κλινικές μελέτες που για πολλούς και πολλαπλούς λόγους συμφέρουν τη χώρα και τον Έλληνα ασθενή».

Παράλληλα, προανήγγειλε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Οργανισμό εντός του 2024. «Όσον αφορά στις προσλήψεις, το 2024 θα είναι έτος προσλήψεων μονίμου προσωπικού και στον ΕΟΦ. Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουμε τον αριθμό των μονίμων θέσεων που θα προκηρυχθούν. Αναγνωρίζω ότι ο ΕΟΦ πράγματι έχει λιγότερο προσωπικό»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας