Μ. Σπυράκη: Η Τουρκία οπλοποεί απελπισμένους ανθρώπους

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι η Άγκυρα δεν εφαρμόζει όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις που βασίζονται στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.

«Ήταν το πρωινό της 14ης Οκτωβρίου, όταν η Ελληνική Συνοριοφυλακή βρήκε δύο ομάδες, συνολικά 92 παράνομων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, γυμνούς, δίπλα στον ποταμό Έβρο, ο οποίος αποτελεί το σύνορο Ελλάδας-Τουρκίας, ΕΕ-Τουρκίας», τόνισε η Μ. Σπυράκη από την αρχή της παρέμβασής της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση «για τις ευθύνες του Frontex για παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, υπό το πρίσμα της έκθεσης της OLAF», στο Στρασβούργο.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους», συνέχισε η Μ. Σπυράκη, «οι τουρκικές αρχές τους είχαν ληστέψει, τους είχαν τραυματίσει, και υποτίμησαν την προσωπική τους αξιοπρέπεια, αναγκάζοντάς τους, με απειλές και βία, να διασχίσουν τον ποταμό, να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα».

«Περιττό να αναφέρω, πως είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις που βασίζονται στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας», υπογράμμισε η Μ. Σπυράκη και αμέσως προσέθεσε: «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω το σώμα αυτό ότι οι ελληνικές Αρχές θα συνεχίζουν να προασπίζονται τα εξωτερικά μας σύνορα, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής μας Ένωσης. Οι ελληνικές Αρχές, υποστηριζόμενες από τον Frontex, δρουν σε ένα περίπλοκο και ευμετάβλητο περιβάλλον, στο οποίο η Τουρκία -μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε σε αυτό- οπλοποιεί απελπισμένους ανθρώπους. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να καταδικάσουμε την Τουρκία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More