Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠέτρος Κόκκαλης: «Ανάξια των περιστάσεων η κυβερνητική πλειοψηφία»

Πέτρος Κόκκαλης: «Ανάξια των περιστάσεων η κυβερνητική πλειοψηφία»

Σε δήλωση στην οποία κάνει λόγο για «έγκλημα των Τεμπών» και όχι δυστύχημα, προέβη ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής και ιδρυτής του κόμματος «Κόσμος».

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, η κυβερνητική πλειοψηφία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων «όταν ακόμα και ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας υποδεικνύει την ανάγκη ελέγχου πολιτικών προσώπων κατά την άσκηση των υπουργικών τους καθηκόντων».

Αναλυτικά η δήλωσή του

“Το έγκλημα των Τεμπών απαξιώνει το κράτος και το ρόλο του. Η κυβερνητική διαχείριση που ακολούθησε απαξιώνει και την πολιτική διαδικασία. Τι μένει για τους πολίτες;

Σήμερα και κάθε μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τις οικογένειες των θυμάτων. Συμμετέχουμε με τους απεργούς και διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα, και ζητάμε μαζί τους Δικαιοσύνη.

Συνυπογράφω και προσωπικά τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Δυστυχώς η κυβερνητική πλειοψηφία φάνηκε ανάξια των περιστάσεων, όταν ακόμα και ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας υποδεικνύει την ανάγκη ελέγχου πολιτικών προσώπων κατά την άσκηση των υπουργικών τους καθηκόντων.

Τέλος, και σε συνέχεια των δύο ερωτήσεων που έχω ήδη καταθέσει προς την Κομισιόν, θα επιμείνω στο αίτημα προς την Κομισιόν για παράδοση εγγράφων, μετά την άρνησή της να απαντήσει αν ισχύει το διαφαινόμενο καθεστώς όπου ο ελεγχόμενος ήταν και ο ελεγκτής. Το πάμε κι όπου βγει πρέπει να τελειώσει εδώ.”


Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας