Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝ. Δένδιας: Αναχωρεί το απόγευμα για την Ουκρανία

Ν. Δένδιας: Αναχωρεί το απόγευμα για την Ουκρανία

Αναχωρεί το απόγευμα για το Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα (Dmytro Kuleba) και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η επίσκεψη αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Για λόγους ασφαλείας, λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ζελένσκι

Οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις 10 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ίδιος έγραψε στο Τwitter ότι οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει μαζικά μπλακάουτ σε όλη την Ουκρανία και ότι «δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις» με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας