Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνακωχή λόγω... αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακωχή λόγω… αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε φάση εκτόνωσης της συσσωρευμένης έντασης που καταγράφηκε στο συνέδριο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και το πρόσφατο δείπνο του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασιλη.

Σε φάση εκτόνωσης της συσσωρευμένης έντασης που καταγράφηκε στο συνέδριο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και το πρόσφατο δείπνο του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασιλη.

Μετά το φιλί που αντάλλαξαν το πρωί της Τετάρτης στο περιθώριο της συγκέντρωσης για την τραγωδία των Τεμπών, ακολούθησε η βραδινή συνάντησή τους και συνομιλία επί μακρόν για την πορεία του κόμματος. Και την κοινή πορεία, στο πλαίσιο της ενότητας που θέλει ο κ. Κασσελάκης θα την επισφραγίσει η κοινή τους περιοδεία στην Άρτα και τα Ιωάννινα, εκλογική περιφέρεια της κ. Γεροβασιλη, ενόψει των ευρωεκλογών.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #10

Από εκεί και πέρα, στη σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων, είναι σαφές το άνοιγμα που κάνει ο κ. Κασσελάκης αν και ετοιμάζει και μεγάλες αλλαγές στο κόμμα. Αλλαγή  εκπροσώπου Τύπου θα γίνει άμεσα καθώς η Δώρα Αυγέρη θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής.

Αλλαγή σκυτάλης θα υπάρξει και στη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. μετά την απόφαση του Γιώργου Τσίπρα, μέλους της κομματικής τρόικας που επέδρασε καταλυτικά στο συνέδριο, να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Αλλαγή θα γίνει και στο δίδυμο των γραμματέων του κόμματος, με τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη να παραχωρούν τη θέση τους πιθανότατα σε νέα πρόσωπα. Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται λοιπόν στα πρόσωπα που θα τους διαδεχθούν. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται συζητείται η επάνοδος του Πάνου Ρήγα στη θέση γραμματέα.

Ο ρόλος του κ. Ρήγα στην επικράτηση της πρότασης να μην γίνουν εκλογές υπήρξε καταλυτικός. Κανείς, πάντως, δεν αποκλείει να εκδηλωθούν και άλλες υποψηφιότητες.
Το ενδιαφέρον θα είναι το νέο Εκτελεστικό Γραφείο που θα έχει ουσιαστικά ο «πρωϊνός» καφές και η Πολιτική Γραμματεία.

Σίγουρη, τέλος, θεωρείται η αναβάθμιση του Νίκου Παππά για τον οποίο έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που τον φέρουν ακόμα και στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Σίγουρη θεωρείται και η απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του υπερσυντονιστή των τομεαρχών της κοινοβουλευτικής….

Δημοσιεύτηκε στο 10o τεύχος της «GOVNews Weekly» – Διαβάζεται… με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας