Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤα κέρδη της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ινδία

Τα κέρδη της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ινδία

Κατά την επίσκεψη του στο Νέο Δελχί και τη Βομβάη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με Ινδούς επιχειρηματίες, όπου μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο στόχος για διπλασιασμό του διμερούς εμπορίου έως το 2030.

Κατά την επίσκεψη του στο Νέο Δελχί και τη Βομβάη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με Ινδούς επιχειρηματίες, όπου μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο στόχος για διπλασιασμό του διμερούς εμπορίου έως το 2030.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τις ινδικές επιχειρήσεις να αδράξουν τις ευκαιρίες που παρέχει η αναβαθμισμένη ελληνική οικονομία και να επενδύσουν στην Ελλάδα σε λιμάνια, logistics, ενέργεια και αλυσίδες εφοδιασμού.

Τονίστηκε η υλοποίηση των Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και του CII, του Enterprise Greece και του FICCI και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με το FICCI.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #10

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι μαζί με τον κ. Μητσοτάκη επεσήμαναν ότι είναι πρόθυμοι να εμβαθύνουν την ήδη εδραιωμένη συνεργασία σε σημαντικούς τομείς και για τις δύο οικονομίες, όπως η ναυτιλία, η γεωργία και τα φαρμακευτικά προϊόντα.
Επίσης, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επικεντρωθούν στις εργασίες για την ενίσχυση της συνεργασίας όσον αφορά την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της καινοτομίας και της ψηφιακής οικονομίας. Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ικανοποίηση για το προχωρημένο στάδιο εισαγωγής της ινδικής ανεπτυγμένης UPI (Unified Payments Interface) στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και σημείωσαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη διευκόλυνση της διασυνοριακής μεταφοράς χρημάτων μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Eurobank και NPCI (UPI).

Σημειωτέον, ότι οι δύο πρωθυπουργοί υπογράμμισαν ότι η Ινδία και η Ελλάδα θα εργαστούν για την ενίσχυση της συνεργασίας στην επιστήμη του διαστήματος, τη νανοτεχνολογία, τη βιοτεχνολογία και τις καθαρές τεχνολογίες / ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τόνισαν το τεράστιο δυναμικό των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών για την προώθηση οικονομικών και κοινωνικών στόχων και συνεργασίας με έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την παροχή ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής μάθησης, της τηλεϊατρικής, της επανεκπαίδευσης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων των νέων ταλέντων σε τομείς νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών.

Τέλος, επεσήμαναν τη σημασία του τουρισμού ως βασικού τομέα για τη συνεχή οικονομική ανάπτυξη, καθώς οι τουριστικές ροές οδηγούν σε καλύτερη κατανόηση μεταξύ των λαών και θα πρέπει να προωθηθούν περαιτέρω. Συμφωνήθηκε να ενθαρρυνθεί ο ιδιωτικός τομέας να καθιερώσει απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.

Δημοσιεύτηκε στο 10o τεύχος της «GOVNews Weekly» – Διαβάζεται… με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας