Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝέες αποκαλύψεις Κοντονή για την υπόθεση Novartis - «Πολάκης και Παπαγγελόπουλος είχαν...

Νέες αποκαλύψεις Κοντονή για την υπόθεση Novartis – «Πολάκης και Παπαγγελόπουλος είχαν στήσει παραυπουργείο Δικαιοσύνης»

Σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis και το παρασκήνιο που τη συνόδευε προέβη ο Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στο Ionian TV, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχαν στήσει «παραυπουργείο» πίσω από την πλάτη του.

«Είχε εμπλοκή κάποιο παρασύστημα ή κάποια παρακάμερα στο Μαξίμου. Άλλα πράγματα μπορώ να φανταστώ, αλλά εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω. Υπήρχε παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι, με αφορμή αυτή την υπόθεση, ίσως και νωρίτερα, είχε συγκροτηθεί ένα παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την υπόθεση της Novartis ούτε εγώ τότε ως υπουργός Δικαιοσύνης ούτε ο τότε υπουργός Υγείας, κύριος Ξανθός, είχαμε κάποια συμμετοχή. Αντίθετα, είχαν οι αναπληρωτές (Πολάκης, Παπαγγελόπουλος). Ήταν και μόνιμοι συνομιλητές του πρωθυπουργού», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν γνωρίζω αν αποδόθηκε όντως δικαιοσύνη. Αυτό που συγκράτησα είναι ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα δόθηκαν λευκά στην κοινωνία και ότι από την αρχή κάποιοι δεν είχαν απολύτως καμία εμπλοκή. Εκτιμούσα πως ίσως να υπάρχουν, γι’ αυτό και έστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Υπήρχε σκάνδαλο, κάτι συνέβαινε. Παράνομη συνταγογράφηση. Γι’ αυτήν δεν έδωσαν λογαριασμό οι υπεύθυνοι, δηλαδή οι γιατροί, τους οποίους είχε εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα, όσο αυτή την έκανε η κα Ράικου. Όταν ανέλαβε η κα Τουλουπάκη, εγκαταλείφθηκε αυτό και η υπόθεση στράφηκε σε πολιτικά πρόσωπα και είδαμε τι έγινε».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας