Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΗ Ακρίτα σε... γραμμή Αδωνι: «Έγινε τσουβάλιασμα έντιμων πολιτικών στην υπόθεση Novartis»

Η Ακρίτα σε… γραμμή Αδωνι: «Έγινε τσουβάλιασμα έντιμων πολιτικών στην υπόθεση Novartis»

Για τσουβάλιασμα έντιμων πολιτικών στην υπόθεση της Novartis έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, ακολουθώντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον Τσίπρα λέγοντας πως «πήγε να μας κλείσει στη φυλακή»

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως την στεναχώρησε που δεν πήγε στο συνέδριο του κόμματος αλλά στο συνέδριο της εφημερίδας «Καθημερινή».

Α. Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας πήγε να μας κλείσει στη φυλακή. Πήγε να καταστρέψει τα σπίτια μας»

Αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό και ηγέτη του κόμματος και το mea culpa για την υπόθεση Novartis, η κα. Ακρίτα ανέφερε πως από το παρελθόν είχε ενστάσεις για τους χειρισμούς:

«Ξεκινώντας από την σουρεαλιστική ιστορία όπου μπαίνει κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου με μια βαλίτσα με ροδάκια με λεφτά για τον Σαμαρά. Όλο αυτό ήταν τσουβάλιασμα και το λέω εγώ που με τον Σαμαρά μας χωρίζει ιδεολογικά άβυσσος. Ήταν άνθρωποι πολύ σημαντικοί, κάποιοι ήταν και αξιόλογοι, όπως ο Κουτρουμάνης. Είναι δυνατόν; Από τους εντιμότερους πολιτικούς που περάσανε ποτέ. Αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι η ένστασή μου. Υπάρχει σκάνδαλο; Υπάρχει. Αλλά τους τσουβαλιάσαμε όλους». 

Για τον πρώην πρωθυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίσως ο μεγαλύτερος ηγέτης στην ιστορία της Αριστεράς και αυτό θα αποδειχτεί και στο μέλλον, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε κάποιον. Δεν είναι αίρεση, ό,τι πει ο Τσίπρας, ό,τι πει ο Κασσελάκης. Προσωπικά, στεναχωρήθηκα που αντί να έρθει στο Συνέδριο ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, πήγε στο Συνέδριο της Καθημερινής. Γούστο του και καπέλο του».

Όσον αφορά τον νέο πρόεδρο του κόμματος, είπε: «Όταν από το 2019-2023 από το 32% ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει και πάει στο 17-18%, μια τετραετία όπου μας κυβερνάει η χειρότερη κυβέρνηση από την αντιπολίτευση και μετά, κάτι έχει κάνει λάθος. Δεν μπορούμε να λέμε τι θα κάνει ο Κασσελάκης στις ευρωεκλογές. Το κόμμα, όταν το φτάνουν από το 32 στο 17, υπάρχουν ευθύνες και οι ευθύνες δεν είναι μόνο του Τσίπρα. Δεν μπορούμε να πούμε τι κομματάρα είχε παραλάβει ο Κασσελάκης και πού το πήγε, δεν γίνεται αυτό. Δεν έχει ευθύνη. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όχι μόνο δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά πρέπει να μείνει για να ολοκληρώσει το έργο του».

Ερωτώμενη εάν θεωρεί πως ο πρώην πρωθυπουργός παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Ακρίτα ανέφερε πως «δεν ξέρω. Εμείς οι βουλευτές δουλεύουμε πάρα πολύ και σκληρά. Εγώ θεωρώ πολυτέλεια να ασχοληθώ με αυτά».

Επίσης, μίλησε και για τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, για τον οποίο είπε: «Δεν παρακολουθώ με πάθος τις απόψεις του κ. Κοντονή και ούτε είναι νομίζω πως είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας