Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτράτος Σιμόπουλος: Η Χρυσή Αυγή τον απειλή επειδή ψήφισε θετικά των γάμο...

Στράτος Σιμόπουλος: Η Χρυσή Αυγή τον απειλή επειδή ψήφισε θετικά των γάμο των ομόφυλων

«Τα φαντάσματα του παρελθόντος επιχειρούν να επιστρέψουν. Η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή τοιχοκόλλησε, σήμερα το πρωί, στην εξώπορτα του γραφείου μου επιστολή, με αφορμή τη θετική μου ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μεταξύ άλλων, περί αφορισμού κλπ, περιλαμβάνει και απειλές για τυχόν εμφάνισή μου σε εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτικού περιεχομένου», είπε ο κ. Σιμόπουλος.
Ο βουλευτής θεωρεί δεδομένο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα εκφράσει την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη ενέργεια και σε τυχόν άλλες παρόμοιες, όπως και ότι η ενέργεια θα καταδικαστεί και από τα κόμματα που τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «και κυρίως θα σταματήσουν, με την ακραία ρητορική των στελεχών τους, να ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών των φαντασμάτων».

«Όσο με αφορά, δηλώνω ότι ανέκαθεν πολιτεύομαι με βάση την πίστη μου για το τι είναι σωστό ή όχι. Τέλος, η πίστη δεν συνιστά ιδιότητα. Η πίστη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του πιστού ανθρώπου και δεν αφαιρείται, αναιρείται ή ακυρώνεται με έξωθεν παρεμβάσεις. Η πίστη αφορά τη σχέση του πιστού με τη συνείδησή του. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν παιχνίδια εξουσίας. Ποιος κάνει το κουμάντο, ποιος έχει το επάνω χέρι. Αλλά αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές ουδεμία σχέση έχουν με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη», πρόσθεσε ο κος Σιμόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας