Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Η στρατηγική Κασσελάκη ενόψει Ευρωεκλογών - Όλα τα σενάρια

ΣΥΡΙΖΑ: Η στρατηγική Κασσελάκη ενόψει Ευρωεκλογών – Όλα τα σενάρια

Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Εκτελεστικό Γραφείο, κατά τη συνεδρίαση του, να δίνει το στίγμα για τη σκληρή μάχη των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα στο ΣΥΡΙΖΑ και στα γραφεία της Κουμουνδούρου τέθηκε το πλάνο τόσο σε επίπεδο εκλογών, όσο και για την αντιπολιτευτική ρητορική καθώς προσδοκά να αναστρέψει την εικόνα των δημοσκοπήσεων και να κερδίσει έδαφος. Επίσης, στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο σχεδιασμός για τις ευρωεκλογές

Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σε ανοιχτή εκδήλωση στις 12 Μαρτίου ενώ θα παρουσιαστεί και το πολιτικό κείμενο που θα αφορά στην ευρωπαϊκή διακήρυξη του κόμματος.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την αξιωματική αντιπολίτευση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη συντεταγμένα, όπως σύμφωνα με πηγές τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Εμφαση στην εκπαίδευση και στη μη ίδρυση κρατικών ΑΕΙ

Ο ΣΥΡΙΖΑ την εβδομάδα που διανύουμε θα δώσει πολύ μεγάλο βάρος στη μάχη ενάντια στην ίδρυση των «ιδιωτικών πανεπιστημίων». Όπως τονίστηκε κατά τις ίδιες πηγές από τον κ. Κασσελάκη στη συνεδρίαση, ο οποίος ανέδειξε την «αντισυνταγματικότητα» του σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου με πολύ συντεταγμένο τρόπο στη Βουλή, αλλά και τις θετικές αντιπροτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Να μπει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» για τα Τέμπη

Σύμφωνα με ίδιες πηγές, ως προς το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών θα πρέπει να αναζητηθεί και να διερευνηθεί η αλήθεια σε όλο το βάθος. Τονίστηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη ότι το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να δώσει απαντήσεις για όλες τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, όπως «ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα».

Στην ατζέντα η επιστολική ψήφος

Σύμφωνα με πηγές, τη συνεδρίαση απασχόλησε και το θέμα Ασημακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα της επιστολικής ψήφου μετά τις αποκαλύψεις, ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε χρήση στοιχείων του υπ. Εσωτερικών. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχοντας την απόλυτη πολιτική ευθύνη, όπως σημειώνουν, οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες και η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει με τις λέξεις και να δημιουργεί εντυπώσεις», σχολιάζουν, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις από την κ. Ασημακοπούλου αλλά πρωτίστως από την κ. Κεραμέως «που όσο δεν απαντά και κρύβεται θα αφήνει να εννοηθεί ότι γνώριζε για τη διαρροή αυτών των στοιχείων. Και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει ποιος διέρρευσε αυτά τα στοιχεία».

Τέλος, το Σαββατοκύριακο 9 & 10/3 θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές για Νομαρχιακές Επιτροπές και συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών.

Το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει συχνά και θα έχει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού, με το επόμενο ραντεβού να δίνεται το προσεχές Σάββατο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας